Ο σεφ και ο ηθοποιός και σεναριογράφος θα μαθαίνουν στους τηλεθεατές «μυστικά» μαγειρικής, μέσα από την νέα εκπομπή του Mega και το People έκανε backstage στο πρώτο τους γύρισμα.
Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, κάθε φορά που ο Γιώργος επισκεπτόταν το σούπερμαρκετ της γειτονιάς όπου μένει, στην Αγία Παρασκευή, δεν σταματούσε ποτέ στα ράφια με τα ντοματίνια, τις περίεργες σάλτσες, τα μπαχαρικά, τα διαφορετικά είδη λαχανικών, τα «περίεργα είδη και σχήματα μακαρονιών», τα «σκεύη μαγειρικής σε μοναδικές εκπτώσεις», ακόμη και στις «δωδεκάδες αυγά σε προσφορά»- κάτι σύνηθες για τους περισσότερους από όσους περνούν μεγάλο κομμάτι του χρόνου τους στην κουζίνα του σπιτιού τους. Όλα αυτά, δηλαδή, που θεωρούνται για άλλους «απαραίτητα συστατικά γεύσεων» για ένα τουλάχιστον αξιοπρεπές γεύμα στο σπίτι, ήταν για τον ηθοποιό και σεναριογράφο ένα άγνωστο πεδίο που δεν έμπαινε καν στον κόπο να το εξερευνήσει ή, έστω, να το ανακαλύψει. Η κουζίνα του σπιτιού του χρησίμευε, όπως λέει ο ίδιος, μόνο για την ετοιμασία καφέ- για τίποτε άλλο. «Τώρα μαθαίνω να μαγειρεύω, γιατί προηγουμένως τρεφόμουν μόνο με delivery και από φίλους», λέει ο Γιώργος στο People και συνεχίζει: «Ο Αλέξανδρος, ξεκίνησε να μου μαθαίνει ορολογίες, ακόμη και πρακτικά θέματα μαγειρικής, όπως για παράδειγμα, τι μπορείς να κάνεις για να κρατήσει περισσότερο καιρό το λαχανικό στο ψυγείο. Νομίζω ότι, μέχρι το τέλος της εκπομπής, θα μάθω να μαγειρεύω καλά, θα είμαι καλός μαθητής, γιατί πραγματικά θέλω να αλλάξω ολοκληρωτικά τη σχέση που είχα με την κουζίνα», καταλήγει. Ο Γιώργος συνάντησε για πρώτη φορά τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου στις εγκαταστάσεις του Mega, στη Μεσογείων, αρχές Σεπτεμβρίου. Οι πρώτες τους συζητήσεις αφορούσαν στη μαγειρική και στην πρόθεση του ηθοποιού να ξεκινήσει να τρέφεται υγιεινά και να ακολουθεί στη ζωή του ένα ισορροπημένο πρόγραμμα καθημερινής διατροφής που θα του έκανε γενικότερα καλό. Λίγο μετά, σχεδόν καρμικά, οι συζητήσεις του σεφ με το Mega στη δημιουργία μίας 15λεπτης εκπομπής, που θα μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακα με γρήγορες, εύκολες και πρακτικές συνταγές που να αφορούν και σε άτομα που δεν έχουν καν ξαναμπεί προηγουμένως στην κουζίνα του σπιτιού τους για να μαγειρέψουν, «φώτισε» τη «λύση» του ιδανικού συμπαρουσιαστή του Αλέξανδρου Παπανδρέου. «Πιστεύω ότι η εκπομπή θα είναι πολύ πρωτότυπη και μοναδική», λέει ο σεφ στο people, λίγο πριν από την έναρξη του πρώτου γυρίσματος της εκπομπής «Παρέα στην κουζίνα», την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, στα studio Kappa στα Σπάτα, όπου τον συνάντησε το People και συμπληρώνει: «Με το Γιώργο συναντηθήκαμε κάποιες φορές, από τον Σεπτέμβριο που γνωριστήκαμε πρώτη φορά, είναι ενθουσιασμένος με την ιδέα ότι θα μάθει να μαγειρεύει και με ρωτάει διάφορα. Έχει πολύ ενδιαφέρον. Είμαι σίγουρος ότι ο Γιώργος θα κάνει εκείνες τις ερωτήσεις στον “αέρα” της εκπομπής, που θα μπορούσε να κάνει ανά πάσα στιγμή και μία κυρία ή ένας κύριος που δεν ξέρει καθόλου να μαγειρεύει ή δεν έμαθε να μαγειρεύει σωστά και μας παρακολουθεί, αλλά θα ήθελε πολύ να μάθει όλα τα “μυστικά”. Και αυτό πιστεύω ότι είναι το ζητούμενο». Το concept της εκπομπής είναι «εύκολες και γρήγορες συνταγές», θα παρουσιάζονται δύο συνταγές κάθε φορά, ενώ παράλληλα θα δίνονται χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές που αφορούν στα φαγητά και στα γλυκά. «Χαίρομαι γιατί θα απευθύνομαι σε ανθρώπους που είναι σαν εμένα- που δεν ξέρουν δηλαδή να μαγειρεύουν- και θέλω να τους δείξω ότι δεν είναι “βουνό” όλο αυτό, αλλά ότι μπορούν να τα καταφέρουν», λέει ο Γιώργος και συνεχίζει: «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε μια χαρά, θα είναι πολύ ευχάριστο. Περισσότερο έχω αγωνία να δω πώς θα είμαι μετά το τέλος αυτής της εκπομπής, αν θα μπορώ τελικά δηλαδή να μαγειρεύω καλά». Το όνειρο του Γιώργου είναι να καταφέρει, μέσα από το «Παρέα στην κουζίνα», να κάνει ένα μεγάλο πρώτο τραπέζι σε ανθρώπους που αγαπάει, σε φίλους και συνεργάτες του. Ως γνώστης πια πολλών «μαγειρικών μυστικών». Και ανυπομονεί γι αυτό. Ίσως μάλιστα καταφέρει να φτιάξει, κάποια στιγμή που θα πάει στο χωριό του στις Σέρρες και εκείνα τα ντολαμδάκια ή τα γεμιστά της μητέρας του, Ευανθίας- ή έστω να πλησιάσει κάπως στη γεύση τους-, που μέχρι τώρα εκείνη θεωρούσε αδιανόητο ότι θα κατάφερνε ποτέ να φτιάξει ποτέ ο γιος της. Σαν ένα ανέλπιστο δώρο που γεννιέται αυθόρμητα, από όλες εκείνες τις αθώες παιδικές αναμνήσεις, οι οποίες κολλάνε γλυκά τις γεύσεις στο στόμα και στο μυαλό.
Δημοσίευση στο περιοδικό People, τον Νοέμβριο του 2011.