9.8.11

ΑΝΤΖΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: "ΘΕΛΩ ΝΤΟΥΕΤΟ ΜΕ ΤΗ LADY GAGA"

Η Άντζελα είναι θεά! 33 χρόνια στην επικαιρότητα και στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι, στους έρωτες, στους χωρισμούς της, στις δηλώσεις της, στις χαρές και στις απογοητεύσεις της, δεν  απογοήτευσε ποτέ το φανατικό κοινό της.
Βρίσκεται στο Γαλαξίδι. Το βράδυ θα τραγουδήσει στο club Blue- έναν από τους σταθμούς της περιοδείας που κάνει σε όλη την Ελλάδα, με μία έκτακτη εμφάνιση και στην Τουρκία- αλλά, μέχρι να ξεκινήσει την πρόβα της, κάνει τα πρώτα της μπάνια σε πισίνα ξενοδοχείου και ηλιοθεραπεία με αντηλιακό υψηλής προστασίας γιατί «ο ήλιος μπορεί να γίνει και εχθρός!». Θέλει να μιλήσει καταρχήν για την κατάσταση στην Ελλάδα, γιατί «δεν μπορώ να μείνω σιωπηλή όταν συμβαίνουν όλα αυτά στους Έλληνες. Εμείς τα λέγαμε με τον Νεκτάριο Μπήτρο όταν τραγουδούσα το “Αχ πατρίδα μου, θύμα σε κάνανε”, αλλά κανείς δεν μας άκουγε τότε. Για ακόμη μία φορά υπήρξα προφητική, είμαι πρωτοπόρος. Στενοχωριέμαι πάρα πολύ όταν βγαίνουν από το Hollywood και λένε “Σώστε την Ελλάδα”! Σαν ελληνίδα δηλώνω πάρα πολύ αγανακτισμένη».
-Πώς είναι η διάθεσή σου τον τελευταίο καιρό;
-Τώρα είμαι σούπερ! Πριν από τρία χρόνια είχα περάσει πολύ άσχημα, αφού έχασα αδελφό και πατέρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα- μέσα σε 3 μήνες, μου είχαν φύγει και οι δύο-, όταν δούλευα στα Αστέρια έσπασα το χέρι μου, μετά μου έτυχαν όλα αυτά που βγήκαν στη δημοσιότητα, οικονομικά, πολλά. Πέρασα 3 χρόνια μαρτυρικά! Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι είμαι μία γυναίκα ευλογημένη από το Θεό, να μην μου λείπει ποτέ τίποτα και να βρίσκω πάντα τον τρόπο να παίρνω δύναμη και να περνάω καλά.
-Δεν είχες ποτέ οικονομικά προβλήματα τον τελευταίο καιρό;
-Όχι. Με μένα συμβαίνει το εξής μοναδικό: Μπορεί να πάρω ένα φόρεμα που να κάνει 60 ευρώ και, όταν το φοράω εγώ, να του δίνω αξία και να δείχνει 1000 ευρώ. Ένας αληθινός καλλιτέχνης δίνει αξία στο ρούχο που φοράει και όχι το ρούχο σ αυτόν. Έχω σταματήσει πια να κάνω ακριβές αγορές. Δεν μου χρειάζεται. Παλιά είχα μία τρέλα με την Ντονατέλλα Βερσάτσε. Τώρα πάνε αυτά!
-Για ποιο λόγο θα πας στην Τουρκία, στις 22 Ιουλίου;
-Θα πάω στην Κωνσταντινούπολη, σε ένα μεγάλο γάμο που τον διοργανώνει ο τρίτος πλουσιότερος μεγιστάνας του κόσμου, σε κάποιο prive χώρο και θα μείνω στο Caravan Palace, ένα φανταστικό ξενοδοχείο στο Βόσπορο.
-Πώς επέλεξε εσένα αυτός ο μεγιστάνας;
-Είχαν γράψει μία λίστα με πάρα πολλά ονόματα, μεταξύ των οποίων της Άννας Βίσση, της Δέσποινας Βανδή, της Πέγκυ Ζήνα, του Ρέμου. Τελικά, ζήτησαν μόνο εμένα, είπε ο μεγιστάνας «θέλω Άντζελα Δημητρίου!».
-Αυτό συμβαίνει λόγω της αγάπης που δείχνεις εσύ στους Τούρκους;
-Πριν από πολλά χρόνια, όταν έλεγα ότι οι απλοί Τούρκοι είναι φίλοι μας και πρέπει να συνυπάρχουμε, με είχαν βροντήξει και με είχαν κατακρεουργήσει σε κανάλια και περιοδικά. Μετά από χρόνια λοιπόν, για μία ακόμη φορά, βγαίνω προφητική, όλοι θεωρούν ότι τα μίση ανήκουν στο παρελθόν. Όλος ο κόσμος πια παίρνει τις τούρκικες σειρές από τα τηλεοπτικά περιοδικά, για να τις δει πριν τις προβάλει ο ΑΝΤ1. Αυτό κάτι δείχνει.
-Συμφωνείς με όσους λένε ότι στα 33 χρόνια καριέρας σου είσαι μία από τις μεγαλύτερες λαϊκές τραγουδίστριες;
-Βεβαίως και συμφωνώ! Πιστεύω ότι είμαι η τελευταία των Μοικανών, γιατί δεν υπάρχουν πια λαϊκές φωνές, όπως ήταν η Μοσχολιού, η Διαμάντη, η Σακελλαρίου. Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, αλλά πιστεύω ότι είμαι από τις πολύ καθαρές λαϊκές φωνές στην Ελλάδα και δεν θα υπάρξει άλλη Άντζελα Δημητρίου. Και, sorry κιόλας, αλλά το λέω πολύ εγωιστικά αυτή τη στιγμή: Είμαι η τραγουδίστρια που τραγούδησε πάνω από 500 ζειμπέκικα, τραγούδια που έχουν μείνει και που αντέχουν στο χρόνο. Το «ποια θυσία» βγήκε το 1985. Έλα απόψε στο Γαλαξίδι να δεις τι θα γίνεται όταν ξεκινήσω να το λέω. Πανικός! Αυτό τι λέει; Ότι η ιστορία συνεχίζεται! Ότι η ιστορία ποτέ δεν πεθαίνει!
-Κάποιοι μπορεί να σε χαρακτηρίσουν επηρμένη ή αλαζόνα.
-Άκουσε να δεις, γλυκό μου αγόρι. Ένας καλλιτέχνης είναι και αλαζόνας και έχει και έπαρση. Αλλιώς, δεν είναι καλλιτέχνης! Έχει και την τρέλα του και τα χούγια του και τα πλεονεκτήματά του και τα ελαττώματά του και είναι, σε όλες τις φάσεις της ζωής του, καλλιτέχνης. Παρόλα αυτά, αν με κάνεις παρέα, θα δεις ότι έξω από την πίστα είμαι ο πιο απλός και ο πιο σεμνός άνθρωπος του κόσμου. Είμαι και θα είμαι πάντα η Άντζελα των απλών ανθρώπων και του κόσμου που με αγάπησε και μ αγαπάει.
-Όσο πέτυχες όλα αυτά τα χρόνια στα επαγγελματικά σου, θεωρείς πως άλλο τόσο απέτυχες στα θέματα της προσωπικής σου ζωής;
-Δεν απέτυχα! Ήταν όλα δικές μου επιλογές. Και τα παιδιά μου και οι δεσμοί μου. Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια. Εγώ αυτό ξέρω να πω. Από εκεί και πέρα, αν έκανα κάποια προσπάθεια να ξαναείμαι με κάποιους ανθρώπους, να ξαναδώσω ευκαιρίες, αλλά δεν τα κατάφερα, πάλι είναι τιμή μου και καμάρι μου! Είμαι ένα χρόνο μόνη μου και δεν θέλω κανέναν στη ζωή μου. Όχι γιατί υποτιμώ το αντρικό φύλο, προς Θεού, αλλά βιώνω τη μοναξιά μου και μου αρέσει έτσι όπως είμαι. Καμιά φορά, όσο κάθομαι στο σπίτι μόνη μου ή απάνω στο κρεβάτι μου, λέω «τι ωραία που αισθάνομαι, να μην έχω κάποιον δίπλα μου να μου ροχαλίζει ή να μου πετάει το πόδι του από δω κι από κει!». 
-Δεν θέλεις έναν άντρα στη ζωή σου;
-Τι να τον κάνω; Αφού πάντα ο άντρας της ζωής μου είμαι εγώ! Ακόμη και όταν ήμουν σε δεσμό, εγώ ήμουν ο άντρας. Δεν είμαι γυναίκα της μίας βραδιάς ή των δύο νυχτών. Γιατί, ευτυχώς, έχω δύο παιδιά και δύο εγγόνια- κι ας μην μου φαίνεται-, που τα σέβομαι. Και ήταν λίγοι οι άντρες, από αυτούς που στάθηκαν δίπλα μου, που ήταν άντρες με το άλφα κεφαλαίο. Π.χ ο Στηβ Κακέτσης, που είναι άρχοντας, κιμπάρης, που ξέρει πάντα τι θέλει μία γυναίκα ή ο Θωμάς Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν είναι εν ζωή, αλλά ήταν αυτός που με έμαθε να περπατάω, να ξέρω να ντύνομαι, να τρώω, να μιλάω, όταν ήμουν ένα κοριτσάκι άβγαλτο, ένα κοριτσάκι που έψαχνε να βρει το δρόμο του. Όλοι οι άλλοι ήταν κάπως. Πιανόντουσαν από το όνομα που λέγεται «Άντζελα Δημητρίου», αλλά κανένας δεν με κοίταξε στα μάτια και να πει «αυτή που έχω δίπλα μου είναι η Άντζελα!».
-Αυτό συνέβη και με τον Νοράιρ, αλλά και με τον Γιώργο Τρούπη;
-Ο Νοράιρ ήταν ένας άνθρωπος που, για δύο χρόνια, με έκανε να αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία. Από εκεί και πέρα, υπήρξαν κάποιες δύσκολες στιγμές. Ούτε για το γάμο μου με τον κύριο Τρούπη μετάνιωσα. Έδωσα απλά μία δεύτερη ευκαιρία σε έναν άνθρωπο που πίστευα ότι θα είχε μεγαλώσει. Δυστυχώς, έμεινε ένα μικρό παιδί. Ένα παιδί το οποίο ψάχνει τον εαυτό του, ακόμη και τώρα, παρόλο που σε λίγο θα κλείσει τα 50 του χρόνια. Και λυπάμαι γι αυτό που σου λέω! Εγώ δεν του δείχτηκα ως Άντζελα Δημητρίου, του δείχτηκα ως Αγγελική. Μέσα στο σπίτι ήμουν και είμαι η Αγγελική, η απλή καθημερινή γυναίκα που σιδερώνει, καθαρίζει, πλένει, μαγειρεύει.
-Είναι αλήθεια ότι θα ήθελες να είσαι ξανά με τον Στηβ Κακέτση;
-Όχι, ψυχή μου. Για μένα το ερωτικό κεφάλαιο έκλεισε. Είμαστε δύο καλοί φίλοι, τον ευχαριστώ πολύ για τα χρόνια που περάσαμε μαζί, αλλά δεν μπορώ να κάνω πισωγυρίσματα. Ή Άντζελα θα πρέπει, κάποια στιγμή, να κοιτάξει μπροστά. Είμαι ένας άνθρωπος που- και στη δουλειά μου και στα προσωπικά μου- αγαπήθηκα, μισήθηκα, έκλαψα, μου έριξαν πισώπλατες μαχαιριές, έχω πονέσει πάρα πολύ. Αλλά, είμαι δυνατή, είμαι παλικάρι!
-Λέγεται ότι όσα λεφτά έχεις κερδίσει από τη δουλειά σου, έχεις χάσει και άλλα τόσα.
-Δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά! Αν με ενδιέφεραν, θα ήμουν στις Μπαχάμες για αιώνιες διακοπές!
-Τόσα πολλά λεφτά έχεις βγάλει;
-Πάρα πολλά, καρδούλα μου! Αλλά έχω ξοδέψει πολλά και δεν με νοιάζει. Γιατί εγώ έχω ζήσει τη ζωή μου, δεν είμαι μίζερη και δεν θέλω να τα κάνω μασούρι. Με ένα σεισμό ή με κάποιο πόλεμο, θα τελειώσουν όλα!
-Έπεσες ποτέ θύμα οικονομικής εκμετάλλευσης;
-Ναι, αμέ! Αλλά και πάλι, δεν το παρεξήγησα αφού, να σου πω κάτι; Τα λεφτά σταυρώσανε και το Χριστό, άρα μπορούν να σταυρώσουν και μένα.
Η αγάπη στη Lady gaga:
«Θα εμφανιστώ σε λίγο καιρό με την Aliki, μία σπουδαία τραγουδίστρια, το νούμερο ένα στο Ισραήλ. Παρόλα αυτά, πολύ θα ήθελα, έτσι όπως είμαι εγώ lady, να βρεθώ κάποια μαζί, σε κάποιο ντουέτο ίσως, και με τη Lady Gaga. Ωραίο θα ήταν! Why not? Μ αρέσει πολύ ως ιδέα!», λέει η Άντζελα.
Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό People, τον Ιούλιο του 2011.