28.11.11

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ: "ΤΟ 2012 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ"


Οι προβλέψεις που είχε κάνει στο People ο διάσημος αστρολόγος πριν από 6 μήνες, επιβεβαιώνονται απόλυτα σύμφωνα με τις εξελίξεις που έχουν συμβεί στην Ελλάδα και δίνει- με σαφήνεια και ακρίβεια-τις νέες του προβλέψεις, με βάση τα καινούργια γεγονότα.
Αν ανατρέξει κάποιος στη συνέντευξη που είχε δώσει ο Κώστας Λεφάκης στο People, που κυκλοφόρησε στις 2 Ιουνίου του 2011 (τεύχος 62), δεν μπορεί παρά να μείνει εντυπωσιασμένος από την ακρίβεια των συγκεκριμένων προβλέψεων που είχε δώσει τότε, για τα συνεχή και ανατρεπτικά γεγονότα που ακολούθησαν στη χώρα και στον κόσμο- κυρίως από τον Αύγουστο του 2011. Ήταν τότε που ο ίδιος είχε πει και το «η Ελλάδα θα γίνει παράδεισος από το 2015»- το οποίο σχολιάστηκε ιδιαίτερα-, στο οποίο σήμερα επιμένει. Για ακόμη μία φορά, ο γκουρού και «πατέρας» όλων των αστρολόγων που ζουν σήμερα στην Ελλάδα, επανέρχεται- από το γραφείο του στην Καστέλλα- με νέες προβλέψεις, που τις δίνει αποκλειστικά για το People, με τη βεβαιότητα της επιβεβαίωσης τους- όπως άλλωστε έχει ήδη συμβεί δεκάδες φορές, στις 4 δεκαετίες που εργάζεται στην αστρολογία- μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
-Το κλίμα που υπάρχει για τον νέο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, είναι κατά κύριο λόγο θετικό. Πιστεύετε ότι όλο αυτό θα διατηρηθεί και στη συνέχεια;
-Εγώ πιστεύω ότι θα υπάρξουν και μικρές απογοητεύσεις. Αυτός, όμως, σαν Ζυγός, θα προσπαθήσει να διατηρήσει τις ισορροπίες. Σαφώς, είναι αγγελιαφόρος και «μεσολαβητής» του Συστήματος, των ξένων τραπεζιτών και ανθρώπων που υπηρετούν τα κέντρα εξουσίας, ενώ οι όψεις του δείχνουν ότι μπορεί να διατηρήσει χαμηλούς τους τόνους- για ένα πρώτο διάστημα-, αφού έχει σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου. Εξάλλου, τα στοιχεία που μου παρουσιάζει στο Λέοντα και στο Σκορπιό, τα οποία δείχνουν μία οξεία γωνία, δείχνουν ότι η αποστολή του είναι να τηρηθούν οι υπογραφές και οι συμφωνίες, ότι θα έχει ένα μικρό πρόβλημα με το υπουργείο δικαιοσύνης- με τους θεσμούς και με τους νόμους, που θα πρέπει να εφαρμοστούν-, ενώ από το Δεκέμβριο θα έχουμε δυσαρέσκειες, αφού τα νέα μέτρα δεν θα ανακληθούν ούτε και θα καταργηθούν. Όμως, σαν Ζυγός που είναι, δημιουργεί έναν διακριτικό «χωροφύλακα», για να ελέγχει τις εσωτερικές αντιδράσεις των παραγόντων που κυβερνούν. Ο Παπαδήμος επίσης βοηθάει στο να βάλει ένα φρένο σε λάθη και δολιοφθορές που είναι κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Ο αριθμός 11- αφού, σύμφωνα με όσα γράφτηκαν, είναι ο ενδέκατος κατά σειρά πρωθυπουργός- είναι μία νέα πύλη, ένας πολύ σύνθετος αριθμός που εκπροσωπεί τον πλανήτη ουρανό και σημαίνει αιφνιδιασμός, αλλαγή και αναθεώρηση. Θα αιφνιδιάσει κάποια στιγμή ο κύριος Παπαδήμος και θα αιφνιδιαστεί και ο ίδιος- είναι σίγουρο.
-Μιλάμε για τη γέννηση ενός νέου πολιτικού προσώπου;
-Όχι. Ο κύριος Παπαδήμος είναι μόνο αγγελιαφόρος, ένας messenger. Από τα μέσα Φεβρουαρίου βλέπω μία αναδιάρθρωση, αλλά επιμένω ότι μέχρι τα τέλη του 2013, το οικονομικό θέμα θα είναι βαρύ. Η εντολή είναι να κατέβει το βιοτικό επίπεδο σε πολλές χώρες της Ευρώπης, πάση θυσία. Το γεγονός ότι παραιτήθηκε ο Παπανδρέου ή τον παραίτησαν- σαν «θυσία της Ιφιγένειας»- δημιουργεί ένα μεταβατικό κλίμα μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, στη διάρκεια του οποίου θα γίνουν ζυμώσεις. Παρατηρώ επίσης ότι και στα κόμματα θα αλλάξει η ισορροπία: Βλέπω το ΛΑ.Ο.Σ- που είναι Παρθένος σαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ- να αφομοιώνει πολλά στοιχεία από τη Νέα Δημοκρατία και αντίστοιχα η Νέα Δημοκρατία να αφομοιώνει στοιχεία από το ΛΑ.Ο.Σ. Η μεταβατική κυβέρνηση απομόνωσε ήδη τα Αριστερά κόμματα, τα οποία δεν θα έχουν την ανταπόκριση των ανθρώπων, όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο στην εποχή που ζούμε. Ίσως γιατί αυτή η νέα κυβέρνηση θα επηρεάσει πιο βαθιά τους αρχηγούς του συνδικαλισμού.
-Πιστεύετε ότι στις εκλογές του Φεβρουαρίου, θα υπάρξει αυτοδυναμία;
-Όχι. Τώρα μπαίνουμε σε μία τριετία συχνών εκλογικών αναμετρήσεων ή αυτό το πρώτο μοντέλο μεταβατικής κυβέρνησης- που έγινε επάνω σε πανσέληνο- θα αποτελέσει δείγμα επάνω στο οποίο θα συσταθούν και οι επόμενες κυβερνήσεις. Είναι μία νέα αρχή. Ο κύριος Παπαδήμος έχει Κρόνο στον Λέοντα, όπως και η Ελλάδα. Θα μπορέσει να διαχειριστεί το οικονομικό και δεν θα βγούμε από το ευρώ- αυτό είναι δεδομένο που σας λέω- , αλλά θα υπάρξει και παρασκήνιο, το οποίο δεν θα γίνει ποτέ ανακοινώσιμο στον κόσμο.
-Οι δυσκολίες που θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα, θα είναι το ίδιο έντονες όπως και τώρα;
-Το 2012 θα είναι δύσκολο, με την έννοια της καθυστέρησης στην ανάπτυξη. Ο στόχος είναι να ελεγχθεί ο καταναλωτισμός και αυτό δημιουργεί εσωτερικές μετακινήσεις των ανθρώπων, τέλος κάποιων δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων και αρχή κάποιων καινούργιων. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μούδιασμα, μία αναμονή και, μέχρι να υιοθετηθεί ένας καινούργιος τρόπος καθημερινής ζωής, διαχείρισης και κατανάλωσης, θα μεσολαβήσει ο Χειμώνας ο οποίος θα έχει και τις καταθλίψεις του αλλά και τις «αυτοκτονικές» του παρορμήσεις.
-Αυτό που συνίσταται είναι η ψυχραιμία;
-Ναι. Όπως επίσης και η απεξάρτηση από τα υλικά αγαθά αλλά και ο έλεγχος του πανικού ότι «θα πεθάνουμε αν χάσουμε τα λεφτά μας». Πρέπει να καταλάβουμε ότι μπορούμε να επιβιώσουμε και με λιγότερα πράγματα. Βέβαια, αυτό είναι ένα σοκ, και θα πάρει πολλούς μήνες μέχρι να δημιουργηθεί μία νέα ανατροπή αναδιαχείρισης, όταν θα υποχρεωθεί ο μέσος άνθρωπος να αλλάξει πάρα πολύ την νοοτροπία του. Θα υιοθετηθεί μία νέα τακτική, τόσο στη σίτιση όσο και στη διασκέδαση, στην ψυχαγωγία και στις διακοπές.
-Τον πάτο, για τον οποίο όλοι μιλάνε, τον πιάσαμε;
-Τον πιάσαμε το Φθινόπωρο του 2011 και απλώς θα διατηρηθούμε σ αυτόν. Το 2012 θα έχει μία πλημμυρίδα αλλαγών και θα είναι το αποκορύφωμα τους.
-Και σε πολιτικό επίπεδο;
-Στις επόμενες εκλογές, πέραν από το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, θα μπουν νέοι άνθρωποι- και νέοι ηλικιακά αλλά και άγνωστοι φυσιογνωμικά. Αυτό το Φθινόπωρο ήταν η ταφόπετρα κάποιων στερεότυπων φυσιογνωμιών- «πεθαίνουν» οριστικά κάποιες φιγούρες.
-Είναι δυσοίωνο το πολιτικό μέλλον του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά;
-Πιστεύω ότι και οι δύο δεν έχουν ιδιαίτερα μακρύ πολιτικό μέλλον στο βάθος του χρόνου στον τόπο τους, εκτός αν χρησιμοποιηθούν αργότερα από τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας. Απλώς, δεν θα γίνει γρήγορα η αντικατάσταση. Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ θα γίνει νωρίτερα, στη Νέα Δημοκρατία λίγο πιο αργά.
-Εντός του 2012 θα γίνουν αυτά;
-Πιστεύω ότι η νέα φιγούρα- την οποία δεν γνωρίζουμε τώρα- θα βγει Άνοιξη με Φθινόπωρο του 2013. Το 2012 θα συνεχίσει να είναι υπόγεια διαδρομή πολλαπλών ζυμώσεων, ένα σύνθετο πέρασμα.
-Να κρατήσουμε την αισιοδοξία του «από το 2015 η Ελλάδα θα γίνει παράδεισος» που μου είχατε πει τον Ιούνιο;
-Βέβαια! Κοιτάξτε, εμείς έχουμε μία καρμική σχέση με τους Γερμανούς. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι, μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια, ήρθε ο Όθωνας και τώρα φαίνεται να έχουμε μία ανακύκλωση της ιστορίας.
-Η Κύπρος θα είναι σε καλύτερη μοίρα από την Ελλάδα, μετά της συμφωνία της με το Ισραήλ για το οικόπεδο 12, με το φυσικό αέριο;
-Ναι, η Κύπρος- αυτό το νησί στο οποίο έχει χυθεί πολύ αίμα και είναι αφροδίσιο νησί-  θα είναι σε καλύτερη μοίρα από την Ελλάδα. Διότι, παρόλο που μιλάνε και οι δύο λαοί την ελληνική γλώσσα, η Κύπρος δεν θα σχετίζεται με εμάς.
-Τι προβλέπετε σε παγκόσμιο επίπεδο- και με βάση όσα έγιναν να αυτή την εβδομάδα στην Ιταλία;
-Θα είναι δύσκολα τα πράγματα μέχρι το 2014- όλες αυτές οι όψεις «παγκόσμιου πολέμου» έχουν οικονομικό χαρακτήρα, γιατί περί αυτού πρόκειται. Ο στόχος είναι το βιοτικό επίπεδο του Νότου της Ευρώπης να κατέβει και να ξαναγυρίσει σε μία νοοτροπία που υπήρχε πριν από 30 χρόνια.
-Ο 21ος αιώνας δεν θα είναι ο αιώνας της Ευρώπης, αλλά της Ασίας;
-Οι δύο πρώτες δεκαετίες έχουν ήδη πρωταγωνίστρια την Ασία, έτσι κι αλλιώς. Είναι σε εξέλιξη η Ασία και σε μείωση η Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι υποχρεωτικά σε μία εσωτερική συρρίκνωση και σε μία καθίζηση.
-Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να υφίσταται;
-Δεν θα διαλυθεί. Θα εξακολουθήσει να υπάρχει και, στη χειρότερη περίπτωση,- αν είναι να διαλυθεί-, δεν θα διαλυθεί με την έννοια του δράματος.
-Προβλέπετε να υπάρξει ένας μεγάλος πόλεμος στην Ελλάδα ή γύρω από την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια;
-Είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, το 2012. Κάποια στιγμή, θα έχουμε ορισμένα προβλήματα. Ωστόσο δεν θα συμβεί αιματοβαμμένος πόλεμος, αλλά απλώς μία αναταραχή.
-Για το τέλος, ποια ζώδια θα πρέπει να προσέξουν στο επόμενο χρονικό διάστημα;
-Τα παρορμητικά. Οι κριοί, οι καρκίνοι, οι ζυγοί και οι αιγόκεροι είναι αυτοί που συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και είναι εκείνοι που θα πρέπει να είναι καλύτερα εξοπλισμένοι και με μεγαλύτερη αντοχή.
-Υπάρχουν ζώδια που ευνοούνται;
-Έχουν μεγαλύτερη προστασία από τον παράγοντα της συγκυρίας οι ταύροι, οι ιχθείς και οι Παρθένοι. 
Δημοσίευση στο περιοδικό People, τον Νοέμβριο του 2011. Δες επίσης ανάρτηση συνένετυξης του Κώστα Λεφάκη στο People με τίτλο "Από το 2015 η Ελλάδα θα γίνει παράδεισος".