16.10.16

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ: 4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ







O 29χρονος παρουσιαστής και μοντέλο, ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την Ελένη Μενεγάκη και τον έρωτα που ζει, χωρίς όμως να τον ονομάζει.
-Θα βρίσκεσαι και την επόμενη σεζόν στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha;
-Ναι, είναι επίσημο. Θα είναι η τέταρτη χρονιά που θα είμαι μαζί με την Ελένη και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό, γιατί έχω ήδη μάθει αρκετά πράγματα δίπλα στην νούμερο ένα παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης. Συνεχίζω να μαθαίνω πολλά στην εκπομπή και αυτό με ικανοποιεί. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή «χτίζω» πράγματα που ενδεχομένως χρειαστούν και στην μετέπειτα πορεία μου.
-Έχεις φιλοδοξίες να παρουσιάσεις δική σου εκπομπή;
-Προς το παρόν πρέπει να μάθω.
-Σου έχουν ήδη γίνει τέτοιου είδους προτάσεις;
-Ναι. Και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Προτιμώ, όμως, προς το παρόν να λειτουργώ ως μαθητής σ’ αυτή τη δουλειά, να μάθω περισσότερα και αργότερα, ενδεχομένως, το βλέπουμε. Πιστεύω πάντως πως είμαι στην καλύτερή μου φάση επαγγελματικά, σε συνδυασμό και με άλλες μου συνεργασίες, γιατί έχω όση δουλειά θέλω, με τη συχνότητά που επιθυμώ, και αυτό με χαροποιεί περισσότερο.
-Δεν κουράστηκες 4 χρόνια στην ίδια εκπομπή; Δεν νιώθεις πως επαναλαμβάνεσαι;
-Καθόλου. Φέτος ασχολήθηκα με διαφορετικά πράγματα. Έκανα videos, κάτι που μου άρεσε πολύ, οπότε αυτό με κράτησε σε εγρήγορση, δημιούργησα κάτι ξεχωριστό και με χαροποίησε ιδιαίτερα. Πέραν του ότι είμαι μαζί με την Ελένη -κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για κάθε επαγγελματία, αφού είμαι ακόμη στα πρώτα τηλεοπτικά μου βήματα-, θεωρώ πως κάποιος, μέσα σε 4 χρόνια, δεν μπορεί να ξέρει και να χειρίζεται τα πάντα στην ελληνική τηλεόραση. Πατάω γερά τα πόδια μου στη γη, ξέρω αυτή τη στιγμή μέχρι πού φτάνω και θέλω να πιστεύω πως εξελίσσομαι βήμα βήμα.
-Η επαφή σου με την Ελένη διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την πρώτη σεζόν που ξεκίνησες στην εκπομπή;
-Σίγουρα διαφοροποιήθηκε. Με βλέπει και τη βλέπω αλλιώς, αισθάνομαι πλέον ως μέλος μιας οικογένειας. Η πρώτη σεζόν ήταν περισσότερο ανέμελη, τη δεύτερη κατάλαβα πώς λειτουργεί η τηλεόραση και την τρίτη πώς ακριβώς είναι αυτό το Μέσο μπροστά και πίσω από τις κάμερες.
-Τι είσαι ακριβώς; Μοντέλο ή παρουσιαστής;
-Ποτέ δεν θα ξεχάσω από πού ξεκίνησα. Στην παρούσα, όμως, φάση, λειτουργώ περισσότερο ως παρουσιαστής. Ωστόσο, το modeling συνεχίζεται. Και στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στο Παρίσι όπου εκεί έχω πολύ στενούς δεσμούς με συνεργάτες με τους οποίους γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, φωτογράφους, στυλίστες, ανθρώπους της παραγωγής. Όλα συνδυάζονται.
-Δεν σκέφτηκες να ζήσεις μόνιμα στο εξωτερικό, για να κάνεις ενδεχομένως μία διεθνή καριέρα;
-Έχω ζήσει στο εξωτερικό για σχεδόν μία πενταετία, έχω γυρίσει κάθε πρωτεύουσα της μόδας -Παρίσι, Μιλάνο, Λονδίνο, Νέα Υόρκη-, γνωρίζω πώς είναι η ζωή εκεί, αλλά προτιμώ να έχω τη βάση μου στη χώρα μου και να ταξιδεύω με τη συχνότητα που μου επιτρέπει η δουλειά μου.

-Κέρδισες αρκετά χρήματα από την μέχρι τώρα πορεία σου;
-Δόξα τω Θεώ. Είναι χρήματα που με κάνουν να κινούμαι ελεύθερα και να έχω αυτά που θέλω. Είμαι πολύ ικανοποιημένος.
-Πρόσφατα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το τραγούδι της Τουρκάλας τραγουδίστριας Ziynet Sali «Basrol», στο οποίο συμμετέχεις φορώντας φουστανέλα. Γιατί αποφάσισες να κάνεις αυτή τη συνεργασία;
-Γιατί η Ziynet είναι μία μεγάλη τραγουδίστρια, έχει μία σπουδαία καριέρα πίσω της και συνεργασίες με πολλούς έλληνες καλλιτέχνες οι οποίοι ήδη την έχουν εμπιστευτεί, όπως η Δέσποινα Βανδή. Ήταν χαρά μου να συνεργαστώ μαζί της.
-Γιατί συμφώνησες στο να φορέσεις φουστανέλα;
-Γιατί αυτό ήταν το concept. Κι εγώ, σε θέματα δουλειάς, ακολουθώ πάντα τις οδηγίες, εφόσον έχω συμφωνήσει σ’ αυτό. Το τραγούδι είναι χορευτικό, έχει έθνικ ακούσματα και η εικόνα πιστεύω πως ταιριάζει με το τραγούδι. 
-Υπήρχε ένας τίτλος την προηγούμενη βδομάδα σε sites που έλεγε: «παντρεύεται ο Δημήτρης Αλεξάνδρου;». Ποια είναι η απάντηση;
-Αυτό προέρχεται από μία συζήτηση που έγινε στον «αέρα» της εκπομπής, μαζί με τον Γρηγόρη Γκουντάρα. Προσωπικά, θεωρώ ότι ο γάμος είναι κάτι πολύ σοβαρό και προχωράς σ’ αυτόν μόνο αν νιώσεις ότι έχεις ανακαλύψει την κοπέλα εκείνη που πιστεύεις πως θα μπορούσε να γίνει η μητέρα των παιδιών σου. Το γάμο τον έχω ταυτισμένο με την οικογένεια. Και ένα από τα όνειρά μου είναι να δημιουργήσω μία όμορφη οικογένεια με υγιείς βάσεις, ώστε να μπορώ να μεγαλώνω τα παιδιά μου και να τους παρέχω ό,τι μπορώ, μέσα σε ένα πλαίσιο αγάπης, έχοντας συνεχώς τον πατέρα τους δίπλα τους. Γιατί έχω πολλή αγάπη να δώσω στα παιδιά. Το παρατηρώ κι από την επαφή μου με πιτσιρίκια, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της εκπομπής.
-Σε φοβίζει τι είδους πατέρας θα γίνεις, νοουμένου ότι δεν έχεις σχέσεις με τον μπαμπά σου;
-Ανεξαρτήτως του τι είδους σύζυγος μπορεί να είμαι, πιστεύω πως θα γίνω πολύ καλός πατέρας. Το νιώθω! Δεν με τρομάζει η πατρότητα, ίσα ίσια που είναι ένα από τα όνειρά μου στη ζωή.
-Κατά καιρούς έχεις πει για κάποιες κοπέλες με τις οποίες ήσουνα σε σχέση «αυτή είναι η γυναίκα της ζωής μου!». Τι αλλάζει μετά;
-Μπορεί η σχέση να φτάνει σε ένα τέλμα, σε ένα σημείο που να θεωρώ εγώ ή η κοπέλα πως έχει ολοκληρωθεί. Άμα δεν βλέπουν και οι δύο τον ίδιο δρόμο, δυστυχώς η σχέση δεν μπορεί να πάει παρακάτω.
-Μήπως είσαι πολύ ενθουσιώδης;
-Υπήρξα ενθουσιώδης στο παρελθόν, ναι. Κάποια στιγμή είχα νιώσει πως βρήκα το σωστό άνθρωπο. Έκανα λάθη. Στις σχέσεις, όμως, χρειάζονται πάντα δύο. Αν αρχίσει να «φεύγει» ο ένας, τότε χαλάει και η σχέση. Γι’ αυτό και δεν χρειάζονται πια οι βαρύγδουπες δημόσιες δηλώσεις.
-Πάντως δεν σε έχω για άντρα που θα κλάψει εύκολα για μία γυναίκα…
-Εξαρτάται πάντα από την περίπτωση. Πάντως δεν σημαίνει ότι από ένα κλάμα αποδεικνύεις την πίστη ή την αγάπη σου για κάποιον άνθρωπο. Το θέμα είναι τι κάνεις με τις πράξεις σου, δίνοντας στον άλλον να καταλάβει ότι τον σέβεσαι και τον θέλεις δίπλα σου ουσιαστικά. Έχει τύχει μικρότερος να κλάψω μετά από ένα χωρισμό μου, αλλά δεν το μετάνιωσα. Όλα αυτά είναι εμπειρίες.
-Πώς χωρίζεις;
-Το παλεύω πολύ πριν συμβεί αυτό. Αν έχεις δείγματα, τότε πρέπει και ο άλλος να καταλάβει τι θες από αυτόν, τι σε ενοχλεί και να του το εξηγήσεις. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που ξυπνάνε ένα πρωί και λένε «χωρίζω». Αν, όμως, πω «τελείωσε», τότε τελείωσε. Δεν γυρίζω πίσω.
-Είσαι ερωτευμένος αυτή την εποχή, όπως γράφεται;
-Είμαι πολύ καλά, είμαι τέλεια. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Δεν θέλω ούτε να μεγαλοποιήσω, ούτε να αποδυναμώσω κάποια πράγματα. Είμαι αρκετά χαρούμενος και αισιόδοξος για το μέλλον.
-Αυτό που ζεις τώρα με τη σύντροφο σου, είναι κάτι που θα ήθελες να έχει προοπτική;
-Σίγουρα όταν ξεκινάω μία σχέση, ειδικά στην ηλικία που βρίσκομαι τώρα, θέλω να έχει προοπτική. Δεν είμαι επιπόλαιος, δεν κάνω κάτι απλά για να περάσω την ώρα μου.
-Είσαι έτοιμος ακόμη και για γάμο;
-Θεωρητικά, είμαι έτοιμος.
-Τι διαφοροποιεί την τωρινή σου σχέση από άλλες που έζησες στο παρελθόν;
-Για να είσαι για κάποιο χρονικό διάστημα μαζί με κάποιον άνθρωπο σημαίνει πως κινείστε στο ίδιο μήκος κύματος, πως επικοινωνείτε ωραία και όλο αυτό κάνει ενδιαφέρον ό,τι ζεις. Το ζητούμενό μου από μία σχέση είναι να με κάνει καλύτερο άνθρωπο. Αυτό αποζητάω.
-Στις σχέσεις σου ήσουνα πάντα πιστός;
-Γιατί να κάνεις σχέση αν δεν είσαι πιστός; Εξάλλου, είμαι ένας άνθρωπος που δεν μπορώ να κρυφτώ αν κάνω κάτι. Πέρα από την ειλικρίνεια που θέλω να διέπει τις σχέσεις μου, η απιστία είναι κάτι που δεν μπορώ να διαχειριστώ. Θα «καρφωνόμουν» (γελάει).
-Υπήρξες ποτέ άνθρωπος των one night stands;
-Όταν είσαι 21 ετών, δουλεύεις με πολύ κόσμο και ταξιδεύεις συνεχώς, η ζωή σου είναι άστατη. Έχω περάσει από όλες εκείνες τις φάσεις που ζει ένας άντρας προκειμένου να κατασταλάξει στο τέλος κάπου, όταν καταλάβει τελικά ποια είναι τα ζητούμενα και τα πραγματικά του «θέλω» για να δημιουργήσει μία όμορφη σχέση η οποία να μην βασίζεται σε ψέματα, «παιχνίδια» και κυνηγητά.
-Έχεις περάσει και περιόδους της ζωής σου χωρίς να κάνεις sex;
-Έχω περάσει κι απ’ αυτό. Έχει συμβεί.
-Δυσκολεύτηκες ποτέ στο να κατακτήσεις μια γυναίκα;
-Φυσικά. Τι είμαι εγώ; Από εκεί και πέρα, όλα ξεπερνιούνται, όλα απομυθοποιούνται και πρέπει να έχεις τη δύναμη να πηγαίνεις παρακάτω τη ζωή σου και τις ανάγκες σου.
-Έχασες ποτέ την αυτοπεποίθηση σου;
-Όποτε έβαζα ένα στόχο στο μυαλό μου, πάντα ήθελα να τον φέρνω εις πέρας. Από εκεί και πέρα, είμαι σε μία συνεχή αναζήτηση και εγρήγορση, γιατί είναι στη φύση του άντρα να μην επαναπαύεται.
-Τι διαφορές βρίσκεις στον εαυτό σου από το 2012 που έγινες μαζικά γνωστός μέχρι σήμερα;
-Στα επαγγελματικά θα πρόσθετα «δημοσιογραφικές ικανότητες». Κατά τα άλλα, δεν αλλοιώνω τον χαρακτήρα ή τις πεποιθήσεις μου επειδή κάνω κάτι ενδεχομένως περισσότερο ή λιγότερο γνωστό στον κόσμο. Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια, και με την τριβή της δουλειάς, θεωρώ πως έχω σοβαρέψει περισσότερο, χωρίς να χάνω όμως τα στοιχεία της παιδικότητας και του αυθορμητισμού μου που θεωρώ πως με διακρίνουν.
-Γιατί έχεις στο wallpaper του κινητού σου τον Γέροντα Παίσιο;
-Είναι η εσωτερική μου πίστη. Τον νιώθω πάρα πολύ κοντά μου. Όταν αναζητήσεις πραγματικά το Θεό, θα τον βρεις.
-Κοινωνείς; Εξομολογείσαι;
-Είμαι πολύ κοντά στην εκκλησία.
-Τι θα άλλαζες σήμερα από τη ζωή σου;
-Τίποτα. Κοπιάζω πολύ για τη χαρά και την ηρεμία μου και θα ήμουν αγνώμων αν έλεγα πως μου λείπει κάτι. Ο θεός μου έχει δώσει τα πάντα. Είμαι πλήρης. Αισθάνομαι πολύ καλά με τον εαυτό μου.
Δημοσίευση στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" (ένθετο "Thema People"), τον Ιούνιο του 2016. Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος (Studio Αμύντα 13).