15.10.16

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΔΙΩΤΗΣ: ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ



Ο ηθοποιός και παρουσιαστής περιμένει το δεύτερό του παιδί, αλλά δεν απαρνιέται τον σέξι του εαυτό.
Μου μιλάει απ’ την Κύπρο, όσο βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λάρνακας κατευθυνόμενος προς το αεροδρόμιο, αφού τις τελευταίες βδομάδες βρίσκεται στο νησί για τα γυρίσματα της νέας σειράς του ΑΝΤ1 «5 κλειδιά», η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λένας Μαντά. «Η προσαρμογή μου δεν είναι δύσκολη, αλλά το μόνο που δεν υποφέρεται εδώ είναι η ζέστη!», ξεκινά να μου λέει.
-Λίγο δύσκολο δεν είναι τώρα που η Βασιλική, η σύζυγός σου, περιμένει το δεύτερό σας παιδί, εσύ να λείπεις αρκετές μέρες από την Αθήνα;
-Την απόφαση δεν την πήρα μόνος μου, το συζητήσαμε και σκεφτήκαμε από κοινού πως αυτό θα ήταν το καλύτερο, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και μία τέτοιου είδους πρόταση από ένα μεγάλο κανάλι δεν την απορρίπτεις εύκολα. Άλλωστε, το περιβάλλον στην Κύπρο είναι οικείο και η απόσταση που μας χωρίζει είναι μόλις μιάμιση ώρα με το αεροπλάνο.
-Συνεχίζει να σε γοητεύει η υποκριτική;
-Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Περνάω πολύ καλά στα γυρίσματα, στο να μπω στη διαδικασία να υποδυθώ κάποιο χαρακτήρα και να καταλάβω πώς σκέφτεται ο εκάστοτε ήρωας. Είναι πολύ ενδιαφέρον να προσεγγίζεις κάτι που συνήθως είναι πολύ διαφορετικό από σένα. Με συναρπάζει.
-Πώς αντιδράς όταν βλέπεις τον εαυτό σου στην τηλεόραση; Κάνεις αυτοκριτική;
-Κάνω. Αν και δεν με παρακολουθώ πάρα πολύ.
-Αισθάνεσαι αμηχανία;
-Συνήθως οι δουλειές μου προβάλλονται σε ώρες που εγώ δεν βρίσκομαι στο σπίτι. Αλλά, αν τύχει και δω κάτι στο οποίο συμμετέχω, είμαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό μου. Νομίζω πως μόνο έτσι βελτιώνομαι.
-Αν βαθμολογούσες τον εαυτό σου στην υποκριτική, τι βαθμό θα του έβαζες;
-Μόνο και μόνο λόγω εμπειρίας δεν θα μου έβαζα παραπάνω απ’ το μέτριο. Αλλά, σε σχέση με το παρελθόν, θεωρώ πως έχω βελτιωθεί πάρα πολύ, έχω μεγαλύτερη άνεση πια.
-Ένιωσες ποτέ αμφισβήτηση από άλλους ηθοποιούς που μπορεί να σκεφτούν πως παίρνεις τις δουλειές λόγω της εξωτερικής σου εμφάνισης και όχι λόγω του ταλέντου σου;
-Ποτέ δεν το εισέπραξα αυτό. Απορώ γιατί με ρωτάτε αυτό! Θαυμάζω πάρα πολλούς ηθοποιούς -και άντρες και γυναίκες-, και το όνειρό μου είναι να καταφέρω κάποια στιγμή να συνεργαστώ με κάποιους από αυτούς. Μακάρι να γίνονταν περισσότερες παραγωγές!
-Η Βασιλική τι σου λέει όταν σε βλέπει στο θέατρο; Είναι αντικειμενική μαζί σου;
-Ναι, είναι. Εμπιστεύομαι τη γνώμη της περισσότερο απ’ όλους. Πάντα βέβαια μέσα από το δικό της υποκειμενικό πρίσμα. Γιατί ξέρω πως, ακόμη και να μην της αρέσει κάτι, θα βρει έναν ωραίο τρόπο να μου το πει, με αγάπη, για να το βελτιώσω.

-Θα ήθελες να επανέλθεις στην παρουσίαση ή τώρα επικεντρώνεσαι στην υποκριτική;
-Δεν απορρίπτω κάτι. Αρκεί να είναι κάτι ωραίο, να μπορώ να το υποστηρίξω, να έχω ρόλο μέσα σ’ αυτό. Άλλωστε, έχω δοκιμαστεί στην τηλεόραση, μου αρέσει και συνεχίζει να με ενδιαφέρει.
-Έχει αλλάξει πια ο τρόπος που αντιμετωπίζεις το θέατρο, την τηλεόραση και το modeling από τότε που δημιούργησες τη δική σου οικογένεια;
-Είμαι 33 ετών. Είναι λογικό, λοιπόν, όσο μεγαλώνω, να αντιμετωπίζω τα πράγματα περισσότερο επαγγελματικά, με μεγαλύτερη σοβαρότητα, όπως άλλωστε θεωρώ πως συμβαίνει με όλους. Προσπαθώ να κάνω τα πάντα με αφοσίωση, ανάλογα με αυτό που έχω να βγάλω εις πέρας τη συγκεκριμένη περίοδο. Άλλωστε, ποτέ δεν ήμουν ονειροπόλος. Μία δουλειά κάνουμε κι εμείς, όπως όλος ο κόσμος.
-Η δική σας, όμως, εμπεριέχει την έκθεση…
-Ναι, έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Αλλά, για να έχεις αποφασίσει να την κάνεις, σημαίνει πως έχεις αποδεχτεί και αυτό της το κομμάτι, που είναι αναπόσπαστο μέρος της και αναπόφευκτο. Νομίζω πως ο κόσμος έχει πλέον τα δικά του προβλήματα και δεν θα γίνει κάτι αν δει κάποιον αναγνωρίσιμο στο δρόμο, δεν θα συμβεί κάτι που ενδεχομένως συνέβαινε τη δεκαετία του ’60 ή του ’70 με τους ηθοποιούς ή τους τραγουδιστές.
-Είναι διαφορετικό για σένα να περιμένεις τώρα το δεύτερο σου παιδί, σε σχέση με τον ερχομό του Σπύρου πριν από τρία χρόνια;
-Ναι. Στο πρώτο παιδί δεν ξέρεις τίποτα, είναι όλα καινούργια. Στο δεύτερο έχεις μία μικρή εμπειρία, αν και πάλι πρέπει να έχεις το νου σου. Έχω αγωνία, αλλά όχι ανησυχία. Όλα πάνε καλά σε σχέση με την εγκυμοσύνη της Βασιλικής, η οποία βρίσκεται στον πέμπτο μήνα και μακάρι να μας βοηθήσει ο Θεός να συνεχίσουμε έτσι.
-Οι ορμόνες της δεν άρχισαν να τρελαίνονται;
-(γελάει) Όχι, είμαστε πολύ εντάξει. Ευτυχώς.
-Με τη Βασιλική είστε μαζί από το 2010. Έπειτα από 6 χρόνια και ένα παιδί, δεν έχει διαφοροποιηθεί πια η σχέση σας;
-Δεν είναι πολύς ο καιρός. Όσο ποθητή μού ήταν όταν τη γνώρισα, το ίδιο ποθητή εξακολουθεί να είναι και σήμερα για μένα. Αυτό που ενδεχομένως άλλαξε είναι πως επικοινωνούμε πλέον με λιγότερα λόγια απ’ ό,τι στο παρελθόν. Η σχέση μας πιστεύω πως προχωράει και ωριμάζει περισσότερο με την πάροδο των χρόνων.
-Δεν ενοχλείται από τις εκδηλώσεις θαυμασμού απέναντι σου;
-Είναι πολύ έξυπνη για να μπει σε τέτοια διαδικασία. Απ’ την άλλη, δεν την προκαλώ –και ούτε θέλω. Δεν δίνω ερεθίσματα. Υπάρχουν όρια, αλλά εξαρτάται και τι «αέρα» δίνεις κι εσύ. Εγώ είμαι εδώ για τη Βασιλική και το γνωρίζει πάρα πολύ καλά αυτό.
-Η επικοινωνία σου με το Σπύρο, το γιο σου, πώς είναι;
-Όσο μεγαλώνει, τόσο καλύτερη γίνεται. Και, όσο η Βασιλική βαραίνει λόγω της εγκυμοσύνης, τον παίρνω όλο και πιο συχνά να πάμε για παιχνίδι στο πάρκο, στη θάλασσα ή όπου αλλού τον ευχαριστεί. Φίλοι δεν είμαστε, ούτε θέλω να τα μπερδεύει αυτά. Θέλω να υπάρχει μεταξύ μας η σχέση πατέρα-γιου, γιατί θεωρώ πως αυτό θα τον ωφελήσει στην υπόλοιπή του ζωή. Τώρα, άλλωστε, χτίζουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ μας.
-Έχει κάνει κάτι τελευταία που να σε εκπλήξει;
-Πάντα κάτι κάνει που να με εκπλήσσει. Τελευταία, επειδή λείπω 5-6 μέρες συνεχόμενες, μπορεί να τον δω ξαφνικά να κάνει ποδήλατα με πετάλια, να πηδάει απ’ τη βάρκα στη θάλασσα και να κάνει βουτιές, ή να μου κάνει καινούργιες ερωτήσεις. Πριν από λίγο μου είπε: «μα, γιατί να μην φάω κι εγώ παγωτό; Τα άλλα παιδάκια τρώνε!». Πρέπει να βρω ένα τρόπο να του εξηγήσω γιατί, τη συγκεκριμένη στιγμή, δεν πρέπει να φάει κι αυτός άλλο ένα παγωτό. Πιστεύω πως αν πεις σε κάποιον κάτι, σε ήρεμο τόνο, ακόμη κι αν είναι παιδί, δεν έχει λόγο να μην σε ακούσει και να μην κάνει αυτό που θα του ζητήσεις. Αυτό προσπαθώ και με το Σπύρο.
-Σε ρώτησε και πώς γεννιούνται τα παιδάκια;
-Ακόμη. Όταν, όμως, έρθει εκείνη η στιγμή θα του πω την αλήθεια. Στα επίπεδα βέβαια που θα μπορέσει να το κατανοήσει και ο ίδιος. Γιατί δεν θα απευθύνομαι σε έναν ενήλικα. Ίσως συμβουλευτώ και κάποιον παιδοψυχολόγο γι’ αυτό.
-Τι πιστεύεις πως σε ωρίμασε στη ζωή σου;
-Η οικογένειά μου. Γιατί αυτή και ο τρόπος που μεγάλωσα με έκαναν να θελήσω να γίνω κι εγώ ένας άντρας για οικογένεια. Με την έννοια τού να μην φοβάμαι τις ευθύνες.
-Είχες ποτέ αμηχανία με το σώμα σου, Νίκο;
-Αμηχανία, όχι. Αλλά δεν θέλω να διαφέρω απ’ το σύνολο. Δεν μου αρέσει, για παράδειγμα, να κυκλοφορώ χωρίς μπλούζα ανάμεσα σε κόσμο που είναι ντυμένος. Ο κάθε ένας πρέπει να αισθάνεται καλά με το δικό του σώμα. Εγώ νιώθω καλά με το δικό μου.
-Σε κολακεύει το να σε θεωρούν πολύ σέξι;
-Με κολακεύει ένα ωραίο κομπλιμέντο.
-Το ξέρεις ότι η σκηνή από τους «Βασιλιάδες» που δουλεύεις σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων και βγάζεις τη μπλούζα σου, εξακολουθεί να είναι viral;
-Δεν μου φαίνεται παράλογο. Με την έννοια ότι υπάρχουν κι άλλοι που έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο -έλληνες και ξένοι ηθοποιοί- και ο κόσμος συνεχίζει να τους παρακολουθεί. Συνέβη στο παρελθόν με μένα, προφανώς θα συμβεί στο μέλλον και με άλλους.
-Ποια είναι η πιο αυστηρή δίαιτα που έχεις ακολουθήσει;
-Όταν επρόκειτο να φωτογραφηθώ για το εξώφυλλο κάποιου περιοδικού, έτρωγα μόνο ένα είδος ψαριού και λαχανικά, πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Πέντε μέρες άντεξα αυτό το μαρτύριο. Για να το φάω, έκλεινα τη μύτη μου! (Γελάει). Εκεί που δεν μπορώ πάντως να αντισταθώ, είναι στα παγωτά!
-Τι γεύσεις σου αρέσουν;
-Cheesecake, γιαούρτι με φρούτα, τέτοια.
-Όχι οι κλασσικές, σοκολάτα, φράουλα, βανίλια;
-(γελάει) Κοίτα, κακά τα ψέματα, άμα βρω παγωτό του δίνω και καταλαβαίνει!
Δημοσίευση στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" (ένθετο "Thema People"), τον Αύγουστο του 2016. Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος (Studio Αμύντα 13).