21.9.11

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: INTER NATIONAL GREEK MODEL







Στα 23 του, θεωρείται το νέο hot αγόρι στο χώρο του μόντελιγκ. Με σημαντικές δουλειές και διεθνείς καμπάνιες, ο Αλέξης έχει ήδη κερδίσει τις πρώτες του θαυμάστριες, το όνομά του είναι αναγνωρίσιμο, έχει βγάλει τα πρώτα του καλά χρήματα και πολλοί ξένοι οίκοι ποντάρουν σ αυτόν. Παρόλο που ο ίδιος δεν ασχολείται καθόλου με «καριέρες», το μόνο που θέλει είναι να έχει μία κανονική ζωή.
-Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το μόντελιγκ;
-Πολλοί άνθρωποι στο περιβάλλον μου, μου έλεγαν πάντα ότι θα πρέπει να ασχοληθώ με αυτό το επάγγελμα και να «εκμεταλλευτώ» την εμφάνιση μου. Κάποια στιγμή, στα 20 μου χρόνια, πήρα τελικά την απόφαση, πήγα σε ένα πρακτορείο μοντέλων για να δω πως είναι και- με πολλά σκαμπανεβάσματα- έμεινα σε αυτό το χώρο. Μην φανταστείς ότι είχα ιδιαίτερη σχέση με τη μόδα. Μεγάλωσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατάγομαι από μεσοαστική οικογένειά και έχω κάνει άπειρες χειρονακτικές δουλειές μέχρι τώρα για να επιβιώσω: Ηλεκτρολόγος, υπάλληλος σε θερμοκήπιο, οικοδόμος, μπάρμαν, υδραυλικός, ξυλουργός, ψυκτικός, πολλά. Δεν ήμουν ένα καλομαθημένο που σκέφτηκα κάποια στιγμή να ασχοληθώ με τη μόδα, επειδή δεν είχα κάτι άλλο καλύτερο να κάνω. Να φανταστείς, όταν πήγαινα στο γυμνάσιο, είχα πάει ένα χρόνο αγγλικά και τα παράτησα επειδή σκέφτηκα «τι να τα κάνω εγώ τα αγγλικά;» παρόλο που σήμερα μου είναι απαραίτητα, τότε όμως δεν πίστευα ότι θα μου είναι κάποτε χρήσιμα. Δεν είχα ποτέ τέτοιους στόχους. Ζούσα έντονα τη ζωή μου όταν ήμουν έφηβος και το μόνο που άκουγα συνέχεια από τους γονείς μου ήταν «πρόσεχε!».
-Είναι αλήθεια ότι έχει πολύ μεγάλη μοναξιά η δουλειά που κάνεις;
-Πολύ μεγάλη! Δεν αισθάνομαι μόνος στη ζωή μου, αλλά όταν ταξιδεύω στο εξωτερικό για κάποια καμπάνια μου εκεί, είμαι και ζω μόνος. Έχω περάσει πολλές ώρες μόνος μου μέσα σε ένα ψυχρό δωμάτιο ξενοδοχείου περιμένοντας την επόμενη μέρα για κάποιο κάστιγκ. Όταν συμβαίνει αυτό μου αρέσει να διαβάζω κάποιο βιβλίο, να μπαίνω στο ίντερνετ για να τσεκάρω τα email μου ή για να παίξω κάποια παιχνίδια, βάζω και ακούω τη ροκ μουσική που μου αρέσει.
-Η δουλειά που κάνεις δεν σε κάνει πιο ματαιόδοξο και νάρκισσο;
-Δεν κοιτάζομαι ποτέ στον καθρέφτη μου. Το μόνο καλό με την εξωτερική μου εμφάνιση είναι ότι με κοιτάνε οι άλλοι θετικά, παίρνω καλά vibes, δεν κάθομαι όμως ποτέ και να λέω «πόσο ωραίος είμαι σήμερα». Είμαι πολύ χύμα στη ζωή μου.
-Ποιο είναι το καλό που σου έχει μάθει η δουλειά σου, μέχρι σήμερα;
-Με έχει κάνει πιο υπεύθυνο, να κοιτάω πιο σοβαρά τη ζωή και να παίρνω πιο σωστές αποφάσεις. Μέσα από τις απορρίψεις που έχω δεχτεί σε κάστιγκς στο εξωτερικό έχω σκληραγωγηθεί και έχω καταλάβει ότι τίποτα δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα αν δεν το παλέψεις. Το κακό αυτής της δουλειάς είναι ότι με στερούνται πολύ- λόγω των ταξιδιών μου στο εξωτερικό- οι φίλοι μου, η οικογένειά μου, οι άνθρωποι που αγαπάω. Οκτώ μήνες το χρόνο είμαι σίγουρα στο εξωτερικό και αυτό είναι πολύ δύσκολο.
-Πως ντύνεσαι; Ποιο είναι το στυλ σου;
-Είναι ανάλογο με τη διάθεσή μου, με το που έχω να πάω και τι έχω να κάνω. Δεν σκέφτομαι όμως ποτέ ιδιαίτερα το τι θα φορέσω πριν φύγω από το σπίτι. Επειδή οδηγώ μηχανή, συνήθως φοράω ένα τζιν, t shirt και δερμάτινο. Τα κουστούμια δεν μου αρέσουν- αν και το πιο ακριβό κομμάτι της γκαρνταρόμπας μου είναι ένα κουστούμι-, μακάρι όμως να μην χρειαζόταν να το βάλω ποτέ. Το φετίχ μου είναι τα καπελάκια, τα κλασσικά τζόκεϊ, έχω συλλογή από αυτά. Μεγάλη αδυναμία έχω σε ένα συγκεκριμένο μου φανελάκι, ένα μπλε τιραντέ που είναι και το αγαπημένο μου χρώμα. Εφαρμόζει πολύ καλά επάνω μου και, επειδή μου έχουν τύχει διάφορα μ αυτό, είναι το γούρι μου. Γενικά όμως δεν ασχολούμαι με το shopping ούτε με ακριβά ρούχα και μάρκες, πάω μία φορά το χρόνο στα μαγαζιά και παίρνω απ όλα. Τα ρούχα είναι για να γίνονται ανακύκλωση, όχι για να έχεις εμμονή μ αυτά.
-Προσέχεις τη διατροφή σου;
-Ύστερα από τόσα χρόνια που ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό, το σώμα μου έχει πάρει μία συγκεκριμένη μορφή και δεν χρειάζεται να κάνω τρελά πράγματα, δεν ταλαιπωρούμαι πολύ. Κάποτε είχα περιττό λίπος, όταν ήμουνα 15 χρόνων ήμουνα χοντρούλης, έπαιρνα τα τζιν του αδελφού μου που ήταν πιο λεπτός και άφηνα δύο κουμπιά ανοιχτά για να με χωρέσουν, ήθελα όμως να αδυνατίσω και να νιώθω fit. Τελικά έχασα από μόνος μου τα επιπλέον κιλά μου με πολύ καλή διατροφή, αποφεύγοντας ψωμιά, γλυκά, αναψυκτικά και αλκοόλ. Τώρα γυμνάζομαι 4 φορές την εβδομάδα για μιάμιση ώρα, παίζω ποδόσφαιρο και μπάσκετ, είμαι συνέχεια σε εγρήγορση. 
-Χρησιμοποιείς καλλυντικά; Φοράς κάποιο συγκεκριμένο άρωμα; Κοσμήματα;
-Χρησιμοποιώ μία ενυδατική από τον Κορρέ και σαπούνι. Από αρώματα, φοράω το δικό μου, αυτό που διαφημίζω στη διεθνή καμπάνια που έκανα τελευταία, το Davidoff hot water. Με τα κοσμήματα δεν έχω καλή σχέση, ένα απλό ρολόι φοράω, για καθημερινή χρήση.
-Μαγειρεύεις καθόλου;
-Προσπαθώ. Φτιάχνω καλά μακαρονάδες και φακές. Γενικά, μου αρέσουν πάρα πολύ τα όσπρια. Δεν είμαι πολύ της μαγειρικής και μακάρι να είχα πάντα έναν άνθρωπο να με φροντίζει και να μου μαγειρεύει.
-Αλήθεια, ποιος τύπος γυναίκας σε ελκύει;
-Ποντάρω πολύ στο βλέμμα, στον τρόπο που κοιτάει. Το ίδιο κάνω κι εγώ: Όταν μου αρέσει κάποια την καρφώνω με τα μάτια σαν να της λέω «σε θέλω». Δεν έχω συγκεκριμένο τύπο γυναίκας που να μου αρέσει, αλλά από την εμπειρία μου στις προηγούμενες σχέσεις που είχα, μάλλον μου αρέσουν πιο πολύ οι μελαχρινές και όχι αυτές που είναι σαν μοντέλα. Μου αρέσουν οι γυναίκες που έχουν πιασίματα.
-Τι αντέχεις και τι δεν μπορείς σε μία γυναίκα, για να καταφέρει να μείνει μαζί σου;
-Θέλω να έχει αυτοπεποίθηση, να ξέρει το σωστό timing για να πει ό,τι έχει να πει- είτε αυτό είναι σοβαρό, είτε κάτι χαζό- και να είναι χαμογελαστή. Δεν αντέχω με τίποτα τις γκρινιάρες γυναίκες και το να επαναλαμβάνουμε τις ίδιες συζητήσεις, τους ίδιους μικροτσακωμούς. Θέλω να είμαι κατανοητός και η άλλη να καταλαβαίνει τι της λέω. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, οι γονείς μου μου έλεγαν να μην κάνω ποτέ σχέση με μεγαλύτερες κοπέλες. Ε, ήταν το μόνο που δεν τήρησα. Πάντα έχω σχέση με μία μεγαλύτερή μου γυναίκα, δεν συμβαδίσω με κοπέλες της ηλικίας μου.
-Έχεις κακές συνήθειες;
-Ξεχνάω πολύ εύκολα. Όπου και να πάω, αφήνω κλειδιά, κινητά, κάτι ξεχνάω πάντα πίσω μου.
-Το τέλειο βράδυ πως είναι για σένα;
-Μπροστά από ένα τζάκι σε ένα χωριό, έξω να κάνει πολύ κρύο και εγώ με την παρέα μου να πίνουμε και να γελάμε ακούγοντας μουσική, με κλειστή την τηλεόραση. Τα θέλω ρομαντικά τα πράγματα. Γενικά, δεν μου αρέσει να κάνω εξόδους σε μπαρς ή κλαμπς, θέλω ήσυχες καταστάσεις. Το πολύ πολύ να πάω κάπου για ένα καφέ, κάπου στα βόρεια προάστια- συχνάζω κυρίως στην πλατεία Κεφαλαρίου. Δεν θέλω εντάσεις όταν έχω ελεύθερο χρόνο, προτιμώ τα ήρεμα μέρη.  
-Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια, στα 33 σου;
-Είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος και πολύ θετικός. Με φαντάζομαι να συνεχίζω την καριέρα μου σε αυτό που κάνω ή με κάτι παρεμφερές και θα ήθελα πολύ να είχα σε εκείνη την ηλικία οικογένεια και παιδιά. Τα λατρεύω τα παιδιά!
Δημοσίευση στο περιοδικό In Style, το Δεκέμβριο του 2009. Ευχαριστούμε την Ξένια Κόντου για τη συνεργασία στη συνέντευξη (οι φωτογραφίες της ανάρτησης στο blog είναι από φωτογράφιση του Βαγγέλη Κύρρη για το περιοδικό down town).