12.9.11

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ: "ΑΠΟ ΤΟ 2015, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ"


Ένας από τους εγκυρότερους αστρολόγους στην Ελλάδα, μιλάει για τη ζωή του και προβλέπει από το «μαντείο της Καστέλας», όλα όσα πρόκειται να συμβούν στο μέλλον.
Χαμογελάει με τον χαρακτηρισμό «ο μάντης της Καστέλας» που του έχουν αποδώσει- αφού έχει προβλέψει, πέραν από το μέλλον των ανθρώπων που τον επισκέπτονται, το αποτέλεσμα όλων των εκλογικών αναμετρήσεων, μεγάλους πολέμους, σημαντικά παγκόσμια γεγονότα-, κοιτάει από το μπαλκόνι του σπιτιού του τη θάλασσα απέναντι, αγγίζει με τα δάχτυλά του τους βασιλικούς που έχει φυτέψει μέσα σε μεγάλα πιθάρια, πίνει νερό, ανάβει τσιγάρο και κάθεται στην πολυθρόνα του γραφείου του μπροστά από τον βαμμένο σε χρώμα ροδί τοίχο. «Εγώ δηλώνω στρατιώτης του πνεύματος και υπηρέτης των ανθρώπων», λέει.
-Πολλοί αναρωτιούνται, μετά τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας, που έγινε την Παρασκευή 27 Μαΐου, τι θα γίνει από εδώ και πέρα για την Ελλάδα.
-Θα περάσουμε μία δύσκολη διετία, που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2013. Μετά τον Οκτώβριο του 2011, μπαίνουμε σε μία διαδικασία γρήγορων μεταρρυθμίσεων και μεταμορφώσεων, το 2012 δημιουργεί μία νέα κοινωνικοεμπορική και επικοινωνιακή επιφάνεια, συνεχίζει η οικονομική δυσκολία και ξεπερνιέται μετά το τέλος του 2013- το οποίο επίσης θα είναι σκληρό- αναδιαμορφούμενες στο μεταξύ και η αγορά και οι τιμές. Το 2014, όμως, με το Δία στο Λέοντα, περνάμε σε μία νέα εποχή. Από το 2015 και μετά, η Ελλάδα θα γίνει χώρος επαγγελίας, «παράδεισος» και χώρος μεγάλων ευκαιριών. Αυτό θα κρατήσει μία τριετία, ίσως και τετραετία. Αυτό δεν το λέει μόνο η λογική, η παγκοσμιοποίηση και οι προθέσεις των κέντρων εξουσίας, αλλά επεμβαίνει και η μεταφυσική αφού υπάρχει προστασία της Ελλάδας άνωθεν, σαν ευλογία- είτε λέγεται Παναγία, είτε Ήρα, είτε αρχάγγελοι. Αυτό που ζούμε τώρα είναι ένα σοκ αντίστοιχο αστρολογικά με αυτό της Χούντας αλλά, όλα τα κακά δεν κρατάνε- στη χειρότερη περίπτωση-, περισσότερο από 7 χρόνια.
-Θα αντέξουμε μέχρι τότε;
-Θα αντέξουμε. Θα πρέπει να αποποιηθούμε τα υλιστικά σε αυτό το διάστημα και να αναπροσαρμοστούμε, να δεχτούμε ότι θα τα χάσουμε όλα και πως θα ξεκινήσουμε από την αρχή. Άλλωστε, όταν το κεφάλι είναι στις πλάτες, όλα μπορούν να διορθωθούν.
-Πως θα είμαστε δηλαδή το 2015;
-Θα έχει αλλάξει αισθητά ο πολιτικός και κοινωνικός μας ιστός. Τώρα αναταράσσονται τα πάντα και είμαστε στη διαδικασία της μετάλλαξης. Αυτό που λένε οι Μάγια για την κατεδάφιση του πλανήτη, δεν έχει να κάνει τόσο μ αυτό, όσο με την κατεδάφιση των κοινωνικών καθεστώτων και συστημάτων. Όταν ο Πλούτωνας μπήκε στον Τοξότη το 1996, έκανε τους ανθρώπους να ξεφύγουν, να γίνουν υπερβολικοί- επεκτάσεις, κατάχρηση, τεχνολογία. Μπαίνοντας, όμως, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω το 2008, αλλάζει τακτική και υποχρεώνει τον κόσμο σε  συρρίκνωση, δείχνοντας το σκληρό πρόσωπο της εξουσίας απέναντι στις ανθρώπινες κοινωνίες. Αυτού του είδους η συρρίκνωση θα κρατήσει μέχρι το 2022- συνολικά 14 χρόνια. Το πιο σκληρό μέρος αυτής της διαδικασίας, είναι το διάστημα από το Καλοκαίρι του 2008 έως το Δεκέμβριο του 2012.
-Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2013, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός;
-Είναι πολύ μακριά το 2013. Μέχρι το 2013, θα έχει αλλάξει η γη τρεις φορές. Είναι πολύ μεγάλο το κύμα των εξελίξεων που έρχεται. Όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη, ζει τώρα μία παρακμή και μία δοκιμασία. Ο 21ος αιώνας, είναι ο αιώνας της Ασίας.
-Αυτή την δύσκολη περίοδο έρχεται περισσότερος κόσμος σ εσάς για να του δώσετε συμβουλές;
-Όχι. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο καθοδηγητή. Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος ηρεμώ, οργανώνω τον ψυχισμό και, όπως έχει αποδειχτεί, είναι πολύ σωστές, προφητικές και χρήσιμες οι πληροφορίες που δίνω. Παρόλο που λέγομαι «αστρολόγος» δεν έχω τίποτα κοινό με αυτούς που κατά κόσμο είναι «συνάδελφοι» μου. Θα έλεγα ότι είμαι ένας σύγχρονος κοινωνιολόγος και ψυχαναλυτής, ένας άνθρωπος που ακούει τις εξομολογήσεις των άλλων γιατί νιώθουν ασφάλεια, την καλοσύνη μου και την εχεμύθειά μου. Τον τελευταίο καιρό απασχολούν τους ανθρώπους αυτά που πάντα τους απασχολούσαν: Υπαρξιακές και ερωτικές ανάγκες. Ωστόσο, έχουν πάθει μία μεγάλη ανασφάλεια, λόγω της πλύσης εγκεφάλου που δέχονται από τα media εδώ και πολλά χρόνια. Πάντοτε ήμουν εναντίον της υπερβολικής σάτιρας και της υπερβολικής ψυχαγωγίας. Αυτά τα δύο αποβλακώνουν. 
-Πιστεύετε ότι κάθε άνθρωπος έχει το γραφτό του, τη μοίρα του;
-Αυτό δεν αρέσει στους σκεπτικιστές αλλά, έχει αποδειχτεί, ότι υφίσταται. Σίγουρα βοηθάει η συμπεριφορά του ανθρώπου αλλά, για παράδειγμα, ένας θετικός άνθρωπος και αισιόδοξα σκεπτόμενος, όσο βαρύ πεπρωμένο κι αν έχει, λίγο το βελτιώνει με την πάροδο του χρόνου. Για μένα τα 2/3 είναι πεπρωμένο και το 1/3 είναι συνεχής αγώνας, ενώ μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Στο τέλος, ακόμη και στο παρά πέντε, όσο κι αν τύχει ευκαιριών κι όσο κι αν έχεις τύχη, ο άνθρωπος καλείται να πληρώσει το τίμημα. Εμείς δεν ξέρουμε πώς πραγματικά πέθαναν όλοι αυτοί οι «σπουδαίοι» και «σημαντικοί» και σε τι κατάσταση βρίσκονταν ψυχολογικά ή σωματικά λίγο πριν φύγουν απ τη ζωή.
-Γίνατε πλούσιος οικονομικά από τη δουλειά σας;
-Δεν έχω ιδιοκτησία, δεν έχω αυτοκίνητο, δεν έχω δικό μου σπίτι, ζω στο ενοίκιο. Εγώ έχω άλλα μεγέθη. Και αυτή τη δουλειά όμως να μην έκανα, θα είχα τα ίδια χρήματα. Τον πλούτο τον αποκτάς είτε αν τον κλέψεις, είτε αν τον παντρευτείς, είτε αν σου λάχει ένα επάγγελμα που αφήνει για ένα διάστημα μεγάλες προμήθειες. Δεν ανήκω σε καμία από αυτές τις κατηγορίες. Με θεωρώ αυτοδημιούργητο, πάλεψα, δεν προέρχομαι από πλούσια οικογένεια, έχασα τον πατέρα μου στην εφηβεία μου. Όλα τα Καλοκαίρια εργαζόμουνα. Είμαι πολύ χορτάτος από τη ζωή, έχω ζήσει, έχω τραπεζώσει τους πιο πλούσιους ανθρώπους, αλλά έχω τραπεζωθεί μόνο από αγαπημένα πρόσωπα. Δεν ήμουν και δεν θα υπάρξω ποτέ κακομοίρης.
-Έχετε προσδιορίσει ακόμη και το θάνατό σας;
-Όταν έχεις δυνατό «εγώ», όταν είσαι νάρκισσος- όχι με τον καθρέφτη- και όταν έχεις αγάπη και δύναμη ζωής, δεν σκέφτεσαι τέτοια πράγματα. Μέχρι τώρα δεν έχω αρρωστήσει, δεν έχω πάει ποτέ σε γιατρό, δεν ξέρω τι θα πει πονοκέφαλος, δεν έχω πει ποτέ «δεν έχω έμπνευση». Ό,τι κι αν έχω περάσει, την ώρα που κάθομαι στη γραφομηχανή ή τη στιγμή που υπαγορεύω, περνάνε όλα. Από παιδί είχα το χάρισμα να προσαρμόζομαι στις αλλαγές που μου συμβαίνουν. Όταν πέθανε αιφνίδια ο πατέρας μου από ατύχημα σοκαρίστικα, αλλά αμέσως προσαρμόστηκα. Έχω δύο κουσούρια: Δεν φοβάμαι και δεν στεναχωριέμαι, χωρίς να υποτιμώ τον κίνδυνο ή το άδικο. Αν μου πουν «αύριο θα σε εκτελέσουμε», θα πω «τότε ας περάσουμε ευχάριστα μέχρι αύριο».
-Από τους αναγνωρίσιμους ανθρώπους που έχετε γνωρίσει, ποιοι σας έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση;
-Ο Ανδρέας Παπανδρέου, με τον οποίο συνομιλήσαμε αρκετές φορές στις αρχές της δεκαετίας του 90, όπως επίσης και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε επίπεδο συζήτησης, καθώς και ο Σιμόν Πέρεζ όταν ήταν πρωθυπουργός. Σε επίπεδο καλλιτεχνών, επιστημόνων και εκπαιδευτικών, τη δεκαετία του 80, πέρασε από εδώ όλη η αφρόκρεμα των Αθηνών. Είμαι τοις πάση γνωστός.
-Είστε ευχαριστημένος από όσα έχετε ζήσει και στην προσωπική σας ζωή;
-Δεν έχω παράπονο. Είμαι λίγο μποέμ, για μένα σπίτι μου είναι ο κόσμος. Έκανα οικογένεια μου το κοινό και δεν θα το προδώσω ποτέ. Για απογόνους έχω όλους αυτούς που με διαβάζουν- ιδιαίτερα τα νέα κορίτσια και αγόρια που ακολουθούν τον τρόπο σκέψης μου. Νιώθω ότι έχω μία αποστολή υπερπατρική και διδασκαλική.
-Κλαίτε καθόλου;
-Μόνο στον κινηματογράφο, τον οποίο λατρεύω.
-Όταν χωρίζατε από ερωτικές σας σχέσεις, δεν κλαίγατε;
-Ποτέ. Δεν ήμουν ποτέ υποταγμένος. Ίσως έχω ανεπτυγμένο το ένστικτο της επιβίωσης. Για μένα ο έρωτας, από ένα σημείο και μετά, είναι κάτι σαν ασθένεια. Είναι ένας εθισμός, όπως είναι τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Δεν έχω ζήσει όπως θα ήθελα να ζούσα, δεν έχω πάρει το «χρυσό βραβείο» που θα ήθελα, αλλά είμαι πολύ ευτυχισμένος και εσωτερικά γαλήνιος. 
Δημοσίευση στο περιοδικό People, τον Ιούνιο του 2011.