24.10.11

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ"



Το μοντέλο και παρουσιαστής του «Μες στην καλή χαρά» του Alpha, έχει πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα να παρουσιάσει στο κοινό, πέραν από την αυταπόδεικτη πολύ sexy εξωτερική του εμφάνιση.
Η βροχή του αρέσει πολύ! Τον κάνει να ονειρεύεται, να σκέφτεται πιο καθαρά, να απομονώνεται από τον πολύ θόρυβο της καθημερινότητας, να βάζει όλα όσα τον απασχολούν στη διάρκεια της μέρας στη σωστή τους θέση, να παίρνουν το μέγεθος που πραγματικά έχουν. «Η βροχή είναι η έμπνευσή μου», λέει στο people στη διάρκεια της πρώτης φθινοπωρινής μπόρας της Αθήνας και χαμογελάει.
-Φοβήθηκες, κάποια στιγμή, μήπως μείνεις φέτος χωρίς δουλειά στην τηλεόραση;
-Εννοείται ότι φοβήθηκα. Άλλωστε, αυτό είναι το μόνιμο πλέον άγχος όλων των εργαζομένων σε όλους τους τομείς. Πόσο μάλλον στην τηλεόραση που, ούτως ή αλλιώς, κάθε χρόνο το μέλλον σου εκεί είναι αβέβαιο.
-Σε περίπτωση που δεν συνεχιζόταν η συνεργασία σου στο «Μες στην καλή χαρά» ή και γενικότερα στην τηλεόραση, πώς θα τα έβγαζες πέρα οικονομικά;
-Ακόμα, ευτυχώς, έχω κάποιες επιλογές στη ζωή μου για να τα βγάζω πέρα οικονομικά.Ίσως να έδινα λίγο περισσότερο βάση στο modeling για αρχή. Αυτό, όμως, που πέρασε πολύ σοβαρά από το μυαλό μου ήταν να στείλω το βιογραφικό μου και να κυνηγήσω την τύχη μου σε αυτό που έχω ήδη σπουδάσει, δηλαδή στα οικονομικά- έχω τελειώσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έχω και ένα μεταπτυχιακό στο ίδιο πανεπιστήμιο, στον τμήμα ναυτιλιακών σπουδών.
-Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι αποφάσισαν στον Alpha να ανανεώσουν την συνεργασία σας;
-Αυτό πιστεύω ότι δεν είναι στο χέρι μου να το κρίνω. Η εμπειρία που έχω είναι μικρή, οπότε φαντάζομαι ότι υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις που έκριναν ότι η  περσινή παρουσία μου ήταν ικανοποιητική, και μου έδωσαν και φέτος την ευκαιρία ώστε να είμαι στην ομάδα του Μες στην καλή χαρά.
-Φέτος ποιος είναι ο ρόλος σου στην εκπομπή; Αλλάζει κάτι σε σχέση με πέρσι;
-Ιδιαίτεροι ρόλοι στην εκπομπή δεν υπάρχουν. Είμαστε ένα παρεάκι που περνάει καλά και ο καθένας μας έχει σχεδόν ελεύθερο ρόλο. Αν θεωρείται «ρόλος», φέτος θα έχω την στήλη που θα ετοιμάζω και θα παρουσιάζω, η οποία λέγεται «Μες στην καλή χαρά σχεδόν χωρίς λεφτά». Είναι ένα βιντεάκι το οποίο θα μας δείχνει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διασκεδάζουμε στην πόλη μας με λίγα ή και καθόλου χρήματα.
-Θα προτιμούσες να συμμετέχεις περισσότερο στα θέματα, στη διαμόρφωση της σκαλέτας ή στις συζητήσεις με τους καλεσμένους;
-Όπως ανέφερα και πριν, οι ρόλοι είναι αρκετά ελεύθεροι και είναι στο χέρι μας να συμμετέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.Σίγουρα φέτος πιστεύω ότι η παρουσία μου θα είναι πιο έντονη, καθώς νιώθω πιο έμπειρος από πέρσι.
-Θεωρείς πως κάποιες φορές είσαι παραγκωνισμένος ως προς τη συμμετοχή σου στον αέρα της εκπομπής, σε σχέση με άλλους συνεργάτες του «Μες στην καλή χαρά»;
-Το αντίθετο! Μάλιστα όλα τα παιδιά- και εμένα αλλά και το Βασίλη-, προσπάθησαν να μας κάνουν να νιωσουμε όσο πιο άνετα γίνεται.Ίσως να έδειχνα παραγκωνισμένος, γιατί το άγχος και η απειρία την περσινή χρονιά ήταν μεγάλη.
-Θα σε ενδιέφερε να έχεις στο μέλλον και τη δική σου εκπομπή στην τηλεόραση;
-Εννοείται ότι θα με ενδιέφερε και θα ήταν τιμή μου. Προς το παρόν, όμως, ο στόχος μου είναι να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Τώρα, αν κάποιος με θεωρήσει έτοιμο και κατάλληλο για κάποιο συγκεκριμένο concept, και μου κάνει κάποια πρόταση, πολύ ευχαρίστως να κάτσω και να την συζητήσω.
-Φέτος πως είναι η εκπομπή χωρίς τη Σίσσυ Χρηστίδου; Σου έλειψε;
-Εννοείται ότι η απουσία της Σίσσυς είναι σημαντικότατη, καθώς ήταν ένα άτομο αγαπητό από τον κόσμο, αλλά και ένα πρόσωπο που έφερνε την θετική της ενέργεια αλλά και την εμπειρία της στον καναπέ. Ωστόσο, μιλάμε στο τηλέφωνο με τη Σίσσυ. Μάλιστα, τόσο η ίδια όσο και ο Παύλος, στη πρεμιέρα της εκπομπής μας μας ευχήθηκαν «καλή επιτυχία». Το ίδιο θα κάνω κι εγώ σε λίγες μέρες, που ξεκινάει η εκπομπή τους στον ΑΝΤ1.
-Με τη Ναταλία έχετε φιλική σχέση;
-Εννοείται ότι με τη Ναταλία έχουμε πολύ καλή και φιλική σχέση, όπως και με όλα τα παιδιά. Έχουμε βγει αρκετές φορές, ενώ την έχω συμβουλευτεί όταν χρειάστηκα τη γνώμη της. Νιώθω πολύ τυχερός που συνεργάζομαι με τη Ναταλία, καθώς θεωρώ ότι είναι μία από τις πιο έμπειρες και ταλαντούχες παρουσιάστριες στο χώρο.
-Αισθάνθηκες ποτέ εγκλωβισμένος στο χαρακτηρισμό του «ωαρίου» και «σέξι αγοριού»;
-Πιστεύω ότι η ωραία εμφάνιση είναι ευλογία και όχι κατάρα.Οπότε δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος μπορεί να εγκλωβιστεί σε αυτό. Είναι στο χέρι του κάθε ανθρώπου να χειρίζεται τη ζωή του, όπως ο ίδιος θέλει.Εγώ προσωπικά προτιμώ το προφίλ ενός ενδιαφέροντος ανθρώπου, παρά ενός ωραίου ανθρώπου. Όταν βέβαια αυτό καταφέρεις και το συνδυάσεις, τότε πιστεύω ότι παίρνει πραγματική αξία η εξωτερική εμφάνιση. 
-Εσύ, δηλαδή, δεν νιώθεις ωραίος;
-Το γούστο είναι εντελώς υποκειμενικό σε κάθε άνθρωπο. Αν με ρωτάς τώρα τι λαμβάνω στις συναναστροφές μου, τότε μπορώ να πω ότι τα σχόλια είναι περισσότερο θετικά παρά αρνητικά σε αυτό τον τομέα.
-Σε έφερε ποτέ κάποια γυναίκα σε αμηχανία;
-Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι άνθρωπος που σοκάρεται εύκολα. Παρ’ όλα αυτά όμως, μου έχει τύχει να έρθω σε αμηχανία- και μάλιστα πρόσφατα-, όταν δύο κοριτσάκια που συνάντησα στο γυμναστήριο άρχισαν να μου φωνάζουν και να μου ζητάνε αυτόγραφο. Πραγματικά ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί.(γελάει).
-Αυτή την εποχή πως είσαι στην προσωπική σου ζωή;
-Δεν μου αρέσει να μιλάω για την προσωπική μου ζωή- είτε είμαι με κάποιον άνθρωπο είτε όχι.Πιστεύω ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα κρατάμε για τον εαυτό μας. Μόνο έτσι μπορούμε να διατηρήσουμε τις λεπτές ισορροπίες που χρειάζονται στην προσωπική μας ζωή.
-Ok! Τότε τι ψάχνεις από μία γυναίκα;
-Μου αρέσει να έχει προσωπικότητα και να αφήνει το στίγμα της από όπου περάσει. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν άνθρωπο δυνατό δίπλα σου και να ξέρεις ότι εκεί που εσύ θα δυσκολευτείς, αυτός θα είναι δίπλα σου και θα σε πάει ένα βήμα παραπέρα.
-Στην εξωτερική εμφάνιση μίας γυναίκας τι προσέχεις περισσότερο;
-Μου αρέσει να έχει προσεγμένο ντύσιμο, καθώς πιστεύω ότι ο τρόπος που ντύνεσαι είναι και προέκταση του χαρακτήρα σου.Από εκεί και πέρα παρατηρώ τον τρόπο που κινείται.
-Σου αρέσει να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα;
-Εννοείται ότι μου αρέσει και το επιδιώκω.Δεν μου αρέσει όταν έρχεται πρώτη μια γυναίκα να μου μιλήσει. Χάνει την ιεραρχία και το ενδιαφέρον του το παιχνίδι με αυτό τον τρόπο. Μου αρέσει πάρα πολύ η διαδικασία του να κάτσω να σκεφτώ τον τρόπο προσέγγισης.
-Όταν σε φλερτάρουν gay πως αντιδράς; Σε έφερε ποτέ κάποιο αγόρι σε δύσκολη θέση;
-Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή σοκαριζόμουν.Τώρα πλέον είναι κάτι που έχω συνηθίσει, και θεωρώ κομμάτι της κοινωνίας μας. Σε δύσκολη θέση δεν έχω έρθει ποτέ καθώς, με τον τρόπο μου, δείχνω στον άλλο να καταλάβει ποια είναι τα όριά του.
-Τι μπορεί να σε κάνει να κλάψεις;
-Θεωρώ υγιές το κλάμα, πάντα όμως με μέτρο.Είτε κλάψεις από χαρά είτε από στενοχώρια, πρέπει πάντα να αξίζει τον λόγο.Και οι λόγοι που θεωρώ ότι επιτρέπεται το κλάμα είναι η απώλεια ανθρώπων απ τη ζωή μας και μόνο. Είτε αυτό γίνεται λόγω της φυσικής πορείας του ανθρώπου, είτε όταν αποχωρίζεσαι έναν άνθρωπο λόγω χωρισμού. 
Δημοσίευση στο περιοδικό People, τον Οκτώβριο του 2011 (Οι φωτογραφίες είναι του Βαγγέλη Παλαμάρη και πρωτοδημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nitro, το Καλοκαίρι του 2011).