27.10.11

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΡΥΔΗ: "ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ"


-Με τι εκνευρίζεσαι συνήθως;
-Τα πιο πολλά νεύρα συνήθως με πιάνουν όταν οδηγώ στο δρόμο. Αλλά, επειδή τώρα μένω στο κέντρο και περπατάω πολύ, είμαι πιο ήρεμη. Έχω κόψει μάλιστα τόσο πολύ το αυτοκίνητο, σε σημείο που τώρα θέλω να το βάλω μπρος να δω αν η μπαταρία του τελείωσε. Επίσης, εκνευρίζομαι όταν δεν με πιστεύουν. Μπορεί να με βγάλει από τα ρούχα μου όταν λέω κάτι σε κάποιον και μπορεί να θεωρήσει ότι του λέω ψέματα. Μπορεί να με τρελάνει όταν με αμφισβητούν. Είναι το κουμπί μου.
-Θέλεις να έχεις γύρω σου ανθρώπους που να είναι χαρούμενοι και αισιόδοξοι;
-Δεν μπορώ να κάνω παρέα με ανθρώπους που δεν έχουν χιούμορ. Μα κι εγώ, έτσι κι αλλιώς, γελάω με πάρα πολλά πράγματα κάθε μέρα. Μπορεί να γελάσω ακόμη και με ηλιθιότητες.
-Πότε χάνεις την καλή σου διάθεση;
-Όταν νυστάζω, όταν είμαι κουρασμένη και όταν πεινάω.
-Σου λείπουν φέτος οι ξεκούραστες στιγμές που ζούσες πέρσι;
-Όχι. Γιατί αυτό μου έκανε καλό, μπήκα με όρεξη στη δουλειά. Τώρα δεν νιώθω κουρασμένη. Έτσι κι αλλιώς, όμως, δεν κάνω γυρίσματα φέτος γιατί αυτό που με εξόντωνε παλιά ήταν όταν είχα και θέατρο και γυρίσματα ταυτόχρονα. Μόνο με το θέατρο είναι ωραία η ζωή. Παρόλο που γκρινιάζουμε επειδή δεν υπάρχουν σήριαλ, η αλήθεια είναι ότι σαν ποιότητα ζωής είναι πολύ καλύτερα να έχεις μόνο θέατρο.
-Από πότε έχεις να αγοράσεις καινούργιο φόρεμα;
-Τελευταία ψώνισα κάτι, αλλά κάτι ωραιότατα φτηνά πράγματα γιατί βρήκα πολύ ωραίες «τρύπες». Εννοείται ότι δεν πάω πια σε μαγαζιά που πήγαινα για να πάρω τα πανάκριβα και έχω κάνει και λίγο σαν παιχνίδι το να ψάξω και να βρω το πιο φτηνό, να πω «παιδιά, κοιτάξτε τι βρήκα!».
-Φόρο αλληλεγγύης πλήρωσες;
-Δεν τον πλήρωσα ακόμη, αλλά θα τον πληρώσω γιατί απλά δεν πρόλαβα ακόμη να πάω. Δεν μπορώ να είμαι παράνομη.
-Σου ήρθε μεγάλο ποσό;
-Πάρα πολύ μεγάλο! Δεν ξέρω πως θα καταλήξουμε αν συνεχιστεί όλο αυτό με τις εισφορές.
-Ο Θοδωρής θα σου λείπει φέτος από το θέατρο;
-Στη δουλειά πάντα μου λείπει, γιατί είναι πολύ ωραίο το να δουλεύεις με τον Θοδωρή. Αλλά θα ξαναδουλέψω με τον Θοδωρή, δεν υπάρχει περίπτωση. 
Δημοσίευση στο περιοδικό People, τον Οκτώβριο του 2011.