25.7.15

ΜΑΡΙΑ ΗΛΙΑΚΗ: "ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΥΚΛΟΥΣ"

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά τη συμφωνία της με τον Σκάϊ για την παρουσίαση της νέας της εκπομπής «Αυτά είναι…», η παρουσιάστρια μιλάει στο «thema people» για τη νέα της συνεργασία με τον Μάκη Πουνέντη, το τέλος του «Δέστε τους», τις σχέσεις της με το Νίκο Μουτσινά και την Κατερίνα Καινούργιου, ενώ απαντά και στις φήμες για την προσωπική της ζωή.
Η Μαρία πάντα έμενε στην Νέα Σμύρνη, κοντά στο Άλσος, λίγα στενά πιο πάνω από τη λεωφόρο Συγγρού. «Εδώ είναι η γειτονιά μου, οι αναμνήσεις μου, οι άνθρωποι που αγαπώ, αλλά και οι εικόνες εκείνων που έχασα για πάντα. Και μου είναι δύσκολο να χάνω τις αναφορές μου, θα ήμουν “ξένο σώμα” κάπου αλλού», μου λέει το πρωινό της Κυριακής που συναντηθήκαμε. Προτού ξεκινήσουμε την κουβέντα μας, ετοιμάζεται να ανεβάσει μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter (η Μαρία έχει τους περισσότερους followers στο twitter από κάθε άλλη ελληνίδα celebrity, πλησιάζοντας τις 300 χιλιάδες), με παιδάκια να παίζουν με τα skateboards τους στο πλακόστρωτο, δίπλα από τα cafe, ενώ ταυτόχρονα θέλει να την κοινοποιήσει και στο προσωπικό της site, το www.mariailiaki.gr.
-Τι θα περιλαμβάνει το «Αυτά είναι…» στον Σκάϊ;
-Θα είναι μία εκπομπή φτιαγμένη με πολύ κέφι, που ακριβώς επειδή την ετοιμάσαμε με πολύ ενθουσιασμό και χαμογελώντας, έτσι θα θέλαμε να την αντιμετωπίζει και ο τηλεθεατής. Όποτε συναντούσα κόσμο στο δρόμο, μου έλεγε «μας δίνετε χαρά!». Αυτή τη χαρά, λοιπόν, θέλουμε να συνεχίζουμε να δίνουμε στους ανθρώπους, να τους ψυχαγωγούμε, να τους κάνουμε να αισθάνονται όμορφα αυτές τις δύο ώρες που θα μας παρακολουθούν καθημερινά, από τις 15:00 έως τις 17:00.
-Πολύ εύκολα πάντως θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος πως το επιτυχημένο ραδιοφωνικό δίδυμο Μαρίας Ηλιάκη και Μάκη Πουνέντη μεταφέρεται πια και στην τηλεόραση….
-Και πολύ σωστά θα μπορούσε να το υποθέσει αυτό κάποιος, γιατί όντως με τον Μάκη είχαμε μία υπέροχη συνεργασία στο ραδιοφωνο. Βέβαια, αλλιώς λειτουργείς στο ένα Μέσο και διαφορετικά στο άλλο. Τηλεοπτικά είμαστε δύο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες, με αλλιώτικες αναφορές, γούστα και απόψεις. Ο Μάκης είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ πολύ, μου δημιουργεί σιγουριά, γι’ αυτό και όταν ήρθαμε στον Σκάϊ ήταν το πρώτο πρόσωπο που ήθελα να βρίσκεται μαζί μου.  

-Το «Αυτά είναι…» θα είναι ένα καινούργιο «Δέστε τους» ή θες να «αποτινάξεις» από πάνω σου την προηγούμενή σου εκπομπή;
-Το λες σαν να θέλω να ξορκίσω το «Δέστε τους», σαν να είναι μία εκπομπή από την οποία θέλω να απαλλαγώ. Ίσα ίσα που θεωρώ ότι τα 5 χρόνια του «Δέστε τους» ήταν μία ευλογία, όχι μόνο για την τηλεοπτική μου πορεία αλλά και για τη ζωή μου γενικότερα. Αυτό που ήθελα πάντα ήταν να κάνω μία εκπομπή που να μου αρέσει! Αισθάνομαι πολύ τυχερή που ο κόσμος αγάπησε το «Δέστε τους» και εύχομαι να αγαπήσει το ίδιο και το «Αυτά είναι…», αφού στον Σκάϊ κάνω μία νέα αρχή.
-Μετά από 13 χρόνια συνεργασίας με τον Alpha, τι συνέβη και φέτος βρέθηκες στον Σκάϊ; Ήταν δική σου απόφαση ή ο Alpha επέλεξε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό σου;
-Καταρχήν πρέπει να σου πω ότι ακριβώς επειδή ήταν πολλά τα χρόνια που βρισκόμουν στον Alpha, το συγκεκριμένο κανάλι το σέβομαι. Από εκεί και πέρα, δεν είμαι ο άνθρωπος που θα δημοσιοποιήσει συζητήσεις που έγιναν με τα διευθυντικά στελέχη ενός καναλιού, δεν είναι κομψό. Υπήρξαν, όμως, κάποιες πολύ βασικές διαφωνίες οι οποίες με οδήγησαν στην αποχώρηση μου από τον Alpha. Έφυγα λόγω συνθηκών.
-Λόγω οικονομικών διαφωνιών;
-Όχι βέβαια! Θα σου έλεγα πως οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες, για να είμαι εκεί.
-Θεωρείς πως η απόφαση σου να βρεθείς στον Σκάϊ θα σε εξελίξει τηλεοπτικά;
-Το εύχομαι και δεν σου κρύβω ότι έχω πολύ μεγάλη αγωνία γι’ αυτή την εκπομπή. Σχεδόν δεν κοιμάμαι τα βράδια από το άγχος μου! Είναι μεγάλη η ευθύνη να επιβεβαιώσω τις προσδοκίες των ανθρώπων του Σκάϊ-ενός καναλιού που η κατεύθυνση του είναι κυρίως ενημερωτική-που με επέλεξαν για να παρουσιάζω μία ψυχαγωγική εκπομπή, το «Αυτά είναι...».
-Η θεαματικότητα σε αγχώνει, δεδομένου ότι για μία ώρα το «Αυτά είναι…» θα μεταδίδεται «απέναντι» από την Μενεγάκη και τη Στεφανίδου και στη συνέχεια από το «Όλα παίζουν» και το «ΦΜ Live»;
-Τα νούμερα πάντα με άγχωναν και θα εξακολουθούν να με αγχώνουν, οποιοσδήποτε και αν είναι ο ανταγωνισμός. Τους σέβομαι όλους!
-Τι θα σε έκανε να ξαναγυρίσεις στον Alpha;
-Είμαι επαγγελματίας. Αυτή τη στιγμή είμαι στον Σκάϊ, αυτό είναι το τηλεοπτικό μου «σπίτι» και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το «Αυτά είναι...».
-Συνεχίζεις να ονειρεύεσαι μία πρωινή εκπομπή;
-Δεν σταματώ ποτέ να κάνω όνειρα. Περισσότερο, όμως, ονειρεύομαι να κάνω μία ταξιδιωτική εκπομπή, παρά ένα πρωινό. Κοίτα, εκείνο που είναι περισσότερο σημαντικό για μένα είναι η επαφή με τον κόσμο: μου αρέσει να τους αγγίζω, να τους μιλάω, να ανταλλάσσουμε απόψεις, να με νιώθουν δικό τους άνθρωπο.
-Το όνομά σου έχει ακουστεί και για το «Dancing With The Stars»... Θα συμμετάσχεις τελικά στο show του ΑΝΤ1;
-Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μου έχει γίνει πρόταση για το συγκεκριμένο show. Είμαι πολύ θετική, αλλά θέλω να το σκεφτώ λίγο ακόμη. Να είμαι σίγουρη για τα ωράριά μου και πως θα είμαι συνεπής σε όλες μου τις υποχρεώσεις.
-Έχεις επαφή με κάποιους από τους παλιούς σου συνεργάτες στο «Δέστε τους»;
-Φυσικά! Συνεργάτες μου σε αυτή την εκπομπή ήταν όλη η ομάδα, από τους δημοσιογράφους μέχρι τους τεχνικούς. Με κάποιους συνεχίζουμε να μιλάμε, με άλλους όχι. Κυρίως λόγω χρόνου.
-Με την Κατερίνα Καινούργιου τι έχει συμβεί; Όντως τσακωθήκατε; Ή είναι όλα μία «παρεξήγηση» των media;
-Όταν έναν άνθρωπο τον αγαπήσω και τον βάλω στη ζωή μου, το κάνω για πάντα! Δεν είμαι εύκολη στο να εμπιστεύομαι και να ανοίγομαι σε ανθρώπους, γι’ αυτό και είμαι πολύ επιλεκτική σε όσους έχω δίπλα μου. Η Κατερίνα κατάφερε να με κερδίσει, πράγμα που σημαίνει ότι συγκαταλέγεται στους ανθρώπους που αγαπώ. Κι’ αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ!
-Τότε γιατί υπάρχει η εντύπωση ότι δεν μιλάτε πια;
-Απλώς, οι προσωπικές σχέσεις κάνουν κύκλους…
-Πυροδοτήθηκε, όμως, όλο αυτό και από το γεγονός ότι δεν την κάλεσες στο πάρτυ γενεθλίων σου τον περασμένο Ιούνιο, ενώ εκεί βρίσκονταν και ο Νίκος Μουτσινάς, αλλά και ο Γιώργος Δάσκαλος...
-Θεωρώ ότι όλο αυτό το πράγμα μεγαλοποιήθηκε χωρίς λόγο. Θα ήταν πολύ κουτό από μέρους μου να αρχίσω να σου λέω τι συνέβη εκείνη τη μέρα, πως κανονίστηκε, αν ήταν ένα πάρτυ-έκπληξη και πως φτάσαμε να είμαστε κάποιοι συγκεκριμένοι και πολύ λίγοι άνθρωποι σε ένα μαγαζί. Ποιος ο λόγος να ανεβάσω στο instagram φωτογραφία από τα γενέθλιά μου, χωρίς την παρουσία της Κατερίνας; Απλά και μόνο για να δημιουργήσω «ίντριγκα» και «εντυπώσεις»; Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά τι άνθρωπος είμαι και ποιος είναι ο χαρακτήρας μου.
-Παρ’ όλα αυτά, αισθάνεσαι ότι έχεις προδοθεί από κάποιους ανθρώπους;
-Όχι. Η προδοσία είναι βαριά λέξη. Κάποιοι άνθρωποι με έχουν στενοχωρήσει, αλλά δεν μένω σ’ αυτό. 
-Ποιοι θεωρείς ότι είναι οι φίλοι σου μέσα από τον χώρο της τηλεόρασης;
-Οι πολύ καλοί μου φίλοι δεν είναι από το χώρο της τηλεόρασης. Ωστόσο, υπάρχουν δύο τρεις άνθρωποι του χώρου, κυρίως πίσω από τις κάμερες, τους οποίους θεωρώ πολύ δικούς μου. 
-Γνωρίζοντάς σε κάποιοι σίγουρα δεν θα σε χαρακτήριζαν «εξωστρεφή», «γατούλα» ή «γλυκούλα». Αυτό πιστεύεις ότι είναι μειονέκτημά σου σε ό,τι αφορά στη δημόσια εικόνα σου;
-Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα. Είναι λανθασμένη, όμως, η εικόνα που έχουν κάποιοι για μένα. Ιδιαίτερα στις προσωπικές μου σχέσεις είμαι και «γατούλα» και «γλυκούλα» και εξωστρεφής (χαμογελάει). Απλά δεν μπορώ να είμαι έτσι με όλο τον κόσμο και όλη τη μέρα. Έχω τις στιγμές μου...  
-Τι θα ήθελες να αλλάξεις στην προσωπικότητά σου;
-Θα ήθελα να μάθω κάποια στιγμή στη ζωή μου να βλέπω τα πράγματα πιο αισιόδοξα. Υπάρχουν μέρες που ξυπνάω με πολύ κακή διάθεση, που δεν έχω κέφι, που όλα μου φαίνονται «μαύρα» και ζόρικα. Τα βάζω όμως με τον εαυτό μου όποτε μου συμβαίνει αυτό, γιατί αμέσως σκέφτομαι ότι είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος που έχει γύρω του κάποιους που τον αγαπούν, αλλά και μία δουλειά που του αρέσει να κάνει. Παλιά αυτό ήταν πιο έντονο, τώρα κάπως έχει μετριαστεί.
-Τι σε έκανε να είσαι τόσο απαισιόδοξη;
-Έτσι γεννήθηκα μάλλον. Ακόμη και στο σχολείο, πάντα ήμουν ένα παιδί που στην αρχή θεωρούσες ότι είναι μελαγχολικό, κλειστό και μοναχικό, αλλά κατέληγε να είναι η ψυχή της παρέας και εκείνο που θα ξεσήκωνε τους υπόλοιπους. Θέλω το χρόνο μου. Για όλα τα θέματα. Επίσης, είμαι πολύ κυκλοθυμική. Αλλά κι’ αυτό είναι κομμάτι του χαρακτήρα μου.
-Είσαι και μοναχική;
-Πολύ. Ακόμη και αν βρεθώ με πολύ κόσμο, κάποια στιγμή θα αναζητήσω την ησυχία μου. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρνεις να κάνεις παρέα στον εαυτό σου, να τον αγαπάς, να τον φροντίζεις, ακόμη και όταν δεν έχεις γύρω σου κάποια από τα αγαπημένα σου πρόσωπα…(συγκινείται). Μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν το ήξερα αυτό, το έμαθα όμως πια.
-Πιστεύεις ότι είσαι παρεξηγημένη κατά βάθος;
-(γελάει) Θα σου έλεγα πως δεν είμαι δημοσιοσχετίστρια! 
-Υπάρχει κάποιος ειδικός με τον οποίο να τα συζητάς όλα αυτά;
-Ναι, υπάρχει. Μετά το θάνατο της μαμάς μου πέρασα δύο χρόνια βαριάς μελαγχολίας. Αυτό δεν το είχα καταλάβει όταν συνέβαινε. Μετά από παρότρυνση κάποιων φίλων μου και ιδιαίτερα του αγαπημένου μου Νίκου Μουτσινά, αποφάσισα πως έπρεπε να βοηθήσω τον εαυτό μου. Νομίζω ότι ήταν ένα από τα ωραιότερα δώρα που έχω κάνει στον εαυτό μου! Είμαι σε καλό δρόμο. Ο ειδικός δεν ξέρω…(γελάει).
-Σου λείπει ο Νίκος;
-Δεν έχει προλάβει ακόμη να μου λείψει, γιατί ακόμη και την προηγούμενη βδομάδα είχαμε βγει μαζί έξω για φαγητό. Ίσα ίσα που η απόσταση νομίζω πως θα ανανεώσει τη σχέση μας (χαμογελάει).
-Μήπως ήρθε ο καιρός να ερωτευτείς;
-Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν ερωτεύομαι; (γελάει). Απλώς αυτό δεν δημοσιοποιείται. Οι πραγματικοί έρωτες, οι μεγάλοι, δεν δημοσιοποιούνται επί τούτου.
-Δεν ίσχυαν οι φήμες που σε ήθελαν σε σχέση με τον Stan;
-Όχι βέβαια!
Δημοσίευση στο "Πρώτο Θέμα" ("Thema People") τον Σεπτέμβριο του 2014.
http://www.protothema.gr/Stories/article/412344/h-kainouria-maria-iliaki/