17.3.13

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗΣ: THE PERSONAL TRAINER










-Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι-ερασιτεχνικά, έστω-με το modeling;
-Το 2000 είχα γνωρίσει τον Βασίλειο Κωστέτσο στο Λουτράκι, εκεί όπου η οικογένειά μου έχει εξοχικό, ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε και να κάνουμε κάποιες πολύ καλές δουλειές αλλά, επειδή δεν ήταν ακριβώς αυτή η δουλειά μου αφού έκανα και άλλα πράγματα ταυτόχρονα-ήμουν γυμναστής, έπαιζα μπάσκετ και είχα ήδη ξεκινήσει να δουλεύω παράλληλα βράδυ, σε clubs-δεν είχα το μυαλό μου τότε στο να συνεχίσω το συγκεκριμένο αντικείμενο που αφορά στη μόδα. Θεωρούσα επίσης ότι η αγορά της μόδας στην Ελλάδα ήταν πια κορεσμένη, σε σχέση με τις δεκαετίες ’80 και ’90. Τώρα, με την ευκαιρία του λευκώματος που ετοιμάζει ο Βασίλειος, το «κάλλος παντάρκες», σκεφτήκαμε να δουλέψουμε για αυτή τη φωτογράφιση-μαζί με τον Πάνο Πιτσιλίδη και το Γιώργο Κατσανάκη-και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε.
-Αισθάνθηκες καθόλου άβολα με το γυμνό στη συγκεκριμένη φωτογράφιση;
-Καθόλου! Γενικώς, δεν είχα ποτέ κανένα κόμπλεξ με το σώμα μου. Από μικρός. Άλλωστε, μια ζωή με θυμάμαι να είμαι μέσα στον αθλητισμό: Από τα 4 μου έκανα βασική γυμναστική, η οποία είναι το προοίμιο της ενόργανης, μετά έκανα κολύμπι και αργότερα έπαιζα μπάσκετ. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου έξω από τον αθλητισμό-έτσι μεγάλωσα.
-Αισθάνεσαι άνετα όταν σε φλερτάρουν ή το έχεις συνηθίσει πια;
-Στο δρόμο μου αρέσει πάρα πολύ όταν συμβαίνει αυτό, γιατί είναι πηγαίο, είναι της στιγμής. Έχοντας επίσης ζήσει πολλά, μου αρέσουν γενικώς τα πηγαία πράγματα-τα εκτός ορίων, εκτός τύπων και κανονισμών.
-Είσαι παντρεμένος;
-Όχι. Ούτε και έφτασα ποτέ κοντά στο γάμο, ούτε καν ως ιδέα.
-Ούτε των σχέσεων είσαι;
-Από τους τρεις πρώτους μήνες που είσαι μαζί με μία κοπέλα δεν μπορείς να πεις «έχω σχέση», όπως ίσως κάνουν άλλοι. Προχωράς, βλέπεις πως πάει και, στον ένα χρόνο, μπορείς να πεις αν έχεις σχέση ή όχι. Κάποια στιγμή το αισθάνθηκα αυτό, το έκανα και το συνέχισα. Άλλωστε, είμαι χορτασμένος σε αυτό το κομμάτι της ζωής μου, δεν θα έλεγα πως μου έλειψε ποτέ κάτι σε αυτό τον τομέα, αλλά πάντα το καινούργιο είναι πρόκληση.
-Σου είναι απαραίτητο να υπάρχει μία γυναίκα στη ζωή σου, ώστε να αισθάνεσαι ισορροπία;
-Όχι. Από μικρός μου άρεσε να λειτουργώ μόνος μου και να είμαι ανεξάρτητος ως ελεύθερο πνεύμα-γι αυτό και μου αρέσει να μένω μόνος μου. Πάντοτε ήμουν αυτάρκης. Σκέψου ότι δεν μου έχει τύχει ποτέ μέχρι τώρα να συγκατοικήσω.
-Ναρκωτικά έχεις κάνει ποτέ;
-Ποτέ. Ούτε καν δοκίμασα. Νομίζω, όμως, πως αυτό είναι θέμα σπιτιού και παιδείας, του πώς έχεις μεγαλώσει. Και εγώ είμαι υπερήφανος για τους γονείς μου και τις αρχές που μου έδωσαν.  
-Αλήθεια, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη τι σχέση έχεις;
-Είναι μακρινή μου θεία. Υπάρχει ένας βαθμός συγγένειας, αλλά δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ακριβώς.
Δημοσίευση στο "Down Town Κύπρου" τον Μάρτιο του 2013. Φωτογραφίες: Γιώργος Κατσανάκης. Επιμέλεια: Πάνος Πιτσιλίδης, Βασίλειος Κωστέτσος. Grooming: Χαρά Παπανικολάου. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κωστέτσο και τον κ. Πιτσιλίδη για την παραχώρηση της φωτογράφισης.