24.3.13

ΜΑΙΡΗ ΣΥΝΑΤΣΑΚΗ: "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ FAN ΤΗΣ SINGLE ΖΩΗΣ"



-Δείχνεις πάντα πολύ προσαρμοστική, πολύ καλόβολη, πολύ προσεκτική με όλους και όλα γύρω σου… Σαν να μην θες να στενοχωρήσεις κανέναν και για τίποτα. Αυτό είσαι;
-Στ’ αλήθεια, πέρασα πολλά χρόνια της ζωής μου προσπαθώντας αυτό το ακατόρθωτο-δηλαδή, το να μην θέλω να στενοχωρήσω κάποιον. Εν μέρει το έκανα, γιατί δεν ήθελα να γίνω εγώ αντιπαθής ή δυσάρεστη αλλά, στην πραγματική ζωή, αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να το αποφύγεις. Τώρα πια έχω αρχίσει να θέτω τα προσωπικά μου όρια πιο έντονα, ακόμη κι αν αυτό δυσαρεστήσει κάποιους.
-Δεν μπορώ να σε φανταστώ να θυμώνεις με κάτι…
-Φυσικά και θυμώνω! Θυμώνω με την αδικία όσο δεν μπορείς να φανταστείς. Δεν  μπορώ να την ανεχτώ για κανέναν. Σχεδόν δαιμονίζομαι με τις περιπτώσεις αυτές!
-Έτσι ήσουν από παιδί;
-Έχω αλλάξει αρκετά από τότε που ήμουν παιδί, αλλά στον πυρήνα μου παραμένω αρκετά ίδια. Θέλω να πιστεύω ότι σιγά σιγά εξελίσσομαι και κάνω βήματα προς την πραγματική ενηλικίωση. Για παράδειγμα, σαν παιδί ήμουν πολύ ντροπαλή και δεν μιλούσα σε άνθρωπο αν δεν ήταν μαζί μου η δίδυμη αδερφή μου. Τώρα μπορεί να κάνω αυτήν την δουλειά με την τόση έκθεση, αλλά κρατάω ακόμη την συστολή μου στις διαπροσωπικές σχέσεις.
-Οι φίλοι σου στο σχολείο ήταν κυρίως αγόρια ή κορίτσια;
-Εσύ πως με φαντάζεσαι;
-Με αγόρια κυρίως.
-Όχι. Ήταν κάπως μοιρασμένα τα πράγματα. Είχα και έχω λίγους φίλους, μετρημένους στα δάχτυλα, και πάντα μπορούσα να επικοινωνήσω σχετικά καλά και με τα δύο φύλα.
-Με τι όνειρα μεγάλωσες; Σκεφτόσουν, για παράδειγμα, «όταν μεγαλώσω εγώ θα γίνω παρουσιάστρια»;
-(γελάει) Όχι καλέ! Σαν παιδί πάντα τα όνειρά μου ήταν τα ταξίδια και η ανεξαρτητοποίηση. Να μεγαλώσω, να μείνω μόνη μου, να σχεδιάσω την ζωή μου-όχι όμως επειδή με καταπίεζαν ή με περιόριζαν οι γονείς μου. Αντιθέτως. Είχα αυτά τα όνειρα, γιατί και εκείνοι με ενθάρρυναν να τα έχω. Και έτσι, έμεινα από 18 ετών χωρίς εκείνους και ξεκίνησα από τότε να δουλεύω για να ζήσω όπως εγώ θέλω το όνειρό μου. Τα ταξίδια εννοείται δεν θα πάψω ποτέ να τα σκέφτομαι, να τα ονειρεύομαι, να τα σχεδιάζω και να τα θεωρώ «προίκα» μου.
-Σου αρέσει όλο αυτό που βιώνεις σήμερα σε σχέση με την αναγνωρισιμότητα;
-Ναι. Δεν βαρυγκωμώ με όλο αυτό, γιατί είναι κομμάτι της δουλειάς μου και το θεωρώ υποκριτικό να ξεκινάς σε αυτόν τον χώρο που γνωρίζεις πολύ καλά ότι περιλαμβάνει ένα κομμάτι αναγνωρισιμότητας και μετά να γκρινιάζεις γι αυτό. Δεν γίνεται και κανένας φοβερός χαμός μ’ εμένα, οπότε όλα κινούνται σε φυσιολογικά πλαίσια...
-Δεν θεωρείς, όμως, ότι περιορίζει κάπως τις προσωπικές σου στιγμές; Ή μπορείς άνετα να αγκαλιάσεις και να φιλήσεις δημόσια το αγόρι σου, ακόμη κι αν ξέρεις ότι κάπου εκεί τριγύρω βρίσκονται κάποιοι φωτογράφοι;
-Δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί να πας να φιλήσεις το αγόρι σου εκεί που υπάρχουν φωτογράφοι! Είναι άλλωστε πολύ συγκεκριμένα τα μέρη που έχουν τέτοια κάλυψη, οπότε αν θέλει κάποιος μπορεί να το αποφύγει.
-Η τηλεόραση πως μπήκε στη ζωή σου;
-Στα 19 μου, είδα ένα πρωί κάποιο διαφημιστικό στο Mad Tv για αναζήτηση νέων παρουσιαστών και έστειλα-εντελώς ξεκάρφωτα-ένα βιογραφικό. Ούτε που το πολυσκέφτηκα! Πέρασα από κάμποσα δοκιμαστικά μέχρι να κλείσει τελικά η συνεργασία μας και από τότε έχουν περάσει ακριβώς 8 χρόνια. Βγήκα πρώτη φορά στον «αέρα» τον Μάρτιο του 2005 και από τότε συνεχίζω ακάθεκτη (γελάει).
-Η παρουσίαση του «Master Chef» ήταν κάτι που επεδίωξες και κυνήγησες να γίνει ή θεωρείς ότι ήταν κι αυτό κομμάτι της μεγάλης σου τύχης;
-Δεν ξέρω πως το εννοείς το «κυνήγησα»…Κοίτα, μόλις είχε τελειώσει η σεζόν και εντελώς απρόσμενα μου έγινε η πρόταση για το «Master Chef». Νομίζω είναι ένας συνδυασμός τύχης, δουλειάς και συγκυριών που με έφερε σε αυτό το project. Και το αγαπώ πολύ!
-Δεν σκέφτηκες, ούτε για μια στιγμή, ότι ίσως και να ήσουν η «φθηνή λύση» για το κανάλι;
-Δεν καταλαβαίνω γιατί το γεγονός ότι δεν ανήκω στην γενιά των φοβερά ακριβοπληρωμένων παρουσιαστών έχει κάποια αρνητική απόχρωση σε αυτήν την επαγγελματική πρόταση.
-Έμαθες τουλάχιστον να μαγειρεύεις καλύτερα μέσα από το παιχνίδι;
-Έμαθα μερικά πράγματα τα οποία δεν έχω προλάβει να  εφαρμόσω ακόμη. Κοίτα, για να μπω στην κουζίνα πρέπει να έχω χρόνο να το κάνω σωστά, αλλά δυστυχώς αυτήν την περίοδο δεν γίνεται. Στην πρώτη ευκαιρία όμως, θέλω να τσεκάρω τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις μου στα κατσαρόλια μου!
-Έχεις μιλήσει καθόλου με τις προηγούμενες παρουσιάστριες του παιχνιδιού, την Ευγενία Μανωλίδου και τη Μαρία Μπεκατώρου;
-Με την Ευγενία βρεθήκαμε στο κοινό γύρισμα που είχαμε στο «Master Chef» και το οποίο προβλήθηκε στην Ελλάδα στις 20 Φεβρουαρίου. Μιλήσαμε για τις κοινές μας εμπειρίες και άκουγα με πολύ ενδιαφέρον τις ιστορίες που είχε να μου μεταφέρει από τον πρώτο κύκλο του παιχνιδιού. Με την Μαρία έχουμε κάνει αρκετές φορές παρέα. Είναι έξω καρδιά, γλυκύτατη και ολότρελη και αγαπάμε πολύ και οι δύο το φαγητό. Αλλά δεν μιλάμε πολύ για δουλειές όταν βρισκόμαστε.
-Με ποιον από τους κριτές θεωρείς ότι «έδεσες» περισσότερο;
-Δεν πρόκειται να διαλέξω έναν από τους τρεις, γιατί βρήκα κάτι διαφορετικό στον καθένα για να αγαπήσω. Ο Λευτέρης με φρόντιζε πάντα σαν μπαμπάς μου στα γυρίσματα, ο Δημήτρης είναι το cool άτομο που με έκανε να αισθανθώ άνετα από την πρώτη στιγμή και ο Γιάννης είναι φοβερά αστείος με έναν τρόπο που εμένα μου ταιριάζει πάρα πολύ.
-Το «Πρωινό mou» σου έλειψε καθόλου;
-Τα βλέπω κάθε μέρα τα παιδιά. Έστω και για λίγο. Και σχεδόν με όλους κάνω πολύ παρέα στην καθημερινότητά μου, οπότε δεν μου λείπουν.
-Συγνώμη, με τόσες δουλειές-και να χτυπήσουμε ξύλο- και τόση ενεργητικότητα που σε διακρίνει, πότε βρίσκεις χρόνο για σένα;
-Δεν είναι τόσο φοβερά τα πράγματα, γιατί ουσιαστικά μπορεί εσείς να βλέπετε τώρα το «Master Chef» αλλά εμείς το έχουμε γυρίσει από πέρυσι. Αυτήν την περίοδο συνεχίζω καθημερινά την παρουσία μου στο Mad TV και στο Mad Radio και ναι, κάποιες μέρες έχω και κάποιες άλλες υποχρεώσεις, αλλά δεν με πειράζει καθόλου.
-Δηλαδή; Η καθημερινότητά σου πως είναι;
-Συνήθως το πρωί παρακολουθώ μαθήματα χορού, κάνω κάποιες δουλειές για το σπίτι και από το μεσημέρι ξεκινάει το πρόγραμμά μου στο Mad. Τελειώνω νωρίς το βράδυ και μπορεί τότε να πάμε για ένα φαγητό με φίλους. Μία απλή, ήρεμη καθημερινότητα, όπως έχει κάθε κορίτσι της ηλικίας μου (γελάει).
-Αυτά τα μαθήματα που μου έλεγες στο τηλέφωνο ότι κάνεις, σε τι αφορούν;
-Αχ, ναι. Και γι αυτό σου μιλούσα ψιθυριστά στο τηλέφωνο, όσες φορές μιλήσαμε για να κανονίσουμε αυτή τη συνέντευξη. Λοιπόν, το «Fashion Workshop by Vicky Kaya» έχει ξεκινήσει κάποια σεμινάρια για το κοινό, που αφορούν στον θαυμαστό κόσμο της μόδας και, όσο προλαβαίνω, τα παρακολουθώ. Γενικά, θα με βρεις συχνά να παρακολουθώ διάφορα σεμινάρια για πολύ διαφορετικά μεταξύ τους θέματα, γιατί απλά έτσι είμαι. Με ενδιαφέρουν εκατομμύρια διαφορετικά πράγματα.
-Όπως;
-Η φωτογραφία, η ζωγραφική, η μόδα, η συγγραφή κειμένων...Είναι πολλά.
-Με τόσο τρέξιμο καθημερινά, υπάρχουν στιγμές που θα προτιμούσες να γυρνούσες στο σπίτι και να μην βρισκόταν κανείς εκεί ώστε να καταφέρεις να αποφορτιστείς; Ούτε καν ο Μύρωνας;
-Πάντα υπάρχει λίγος χρόνος για σένα. Μπορείς να ξεκλέψεις μερικές στιγμές και να απομονωθείς. Το αυτοκίνητο, για παράδειγμα, λίγη δυνατή μουσική και ο χορός με αποφορτίζουν όταν το έχω ανάγκη. Δεν μου χρειάζεται συχνά πάντως.
single ζωή σου λείπει καθόλου ή την χόρτασες στο μέγιστο βαθμό;
-Δεν είμαι πολύ μεγάλος fan της single ζωής. Είμαι σχεσάκιας και έτσι δεν έχω απωθημένα σε αυτά τα πράγματα.
-Το ίδιο χορτασμένη είσαι και στο θέμα του sex;
-What; Επόμενη ερώτηση (γελάει).
-Τι σε ξενερώνει συνήθως σε έναν άντρα;
-Γενικά, στους ανθρώπους με ενοχλεί να έχουν πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και να θεωρούν ότι είναι σε ένα άλλο level, σε σχέση με τους υπόλοιπους. Σχεδόν το ίδιο πολύ με ξενερώνει και η στενομυαλιά.
-Για ποιους λόγους χώριζες συνήθως από προηγούμενες σχέσεις σου;
-Δεν έχω χωρίσει ποτέ για τον ίδιο λόγο στις σχέσεις μου. Δεν έχει υπάρξει ένα επαναλαμβανόμενο σενάριο σε αυτά τα θέματα στην ζωή μου. Νομίζω ότι γενικότερα οι σχέσεις τελειώνουν όταν έχουν τελειώσει οι ευκαιρίες που μπορείς να δώσεις, έχεις προσπαθήσει όσο μπορείς και τελικά δεν έχεις καταφέρει να βελτιώσεις τα θέματα που σε πληγώνουν. Όταν, δηλαδή, πλέον δεν μένει κάτι άλλο να κάνεις.
-Όχι για λόγους απιστίας; Δεν σου συνέβη ποτέ αυτό;
-Δεν έχω χωρίσει ποτέ για τον συγκεκριμένο λόγο. Μπορεί βέβαια να έχει συμβεί και ακόμη να μην το ξέρω, αλλά έτσι δεν γίνεται πάντα; Τελευταίος δεν τα μαθαίνεις αυτά;
-Σου συνέβη ποτέ να αντιληφθείς ότι φλερτάρει κάποια τον Μύρωνα; Πως αντέδρασες; Και μην μου πεις ότι είσαι υπεράνω…
-(γελάει) Όχι, δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην δική μου αντίληψη. Φαντάζομαι βέβαια ότι μπορεί να έχει συμβεί, αλλά όχι μπροστά μου. Εντάξει, θα είχε πολύ θράσος η οποιαδήποτε αν το έκανε μπροστά μου και τότε μάλλον θα αντιδρούσα κι εγώ με το αντίστοιχο θράσος.
-Αυτός πως αντιδρά όταν συμβαίνει κάτι παρόμοιο;
-Και πάλι, δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Όταν κάποιος ξέρει ότι είσαι με κάποιον, γνωρίζει ποιος είναι αυτός και είσαι μαζί του, δεν νομίζω ότι είναι πολύ λογικό να έρθει να σε φλερτάρει μπροστά του.
-Ξεκίνησες να σκέφτεσαι καθόλου το θέμα της δημιουργίας οικογένειας στα 28 σου χρόνια;
-Δεν το σκέφτομαι και δεν το σχεδιάζω προς το παρόν. Είναι πολύ μεγάλη απόφαση να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο και ειλικρινά χρειάζεται να είσαι όσο πιο ώριμος μπορείς για να το κάνεις αυτό. Απ’ την άλλη, δεν ξέρω πόσο μπορείς τελικά να τα σχεδιάσεις όλα αυτά, ακόμη κι αν πεις ότι αισθάνεσαι έτοιμος. Οπότε μάλλον κάποια πράγματα είναι πέρα και πάνω από εσένα.
-Και το δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας που έκανε λόγο για «μυστικό γάμο της Μαίρης και του Μύρωνα το ερχόμενο Καλοκαίρι, με 40 μόνο καλεσμένους!» ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας;
-(χαμογελάει) Όχι που θα το άφηνες ασχολίαστο! Λοιπόν, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι μία φανταστική ιστορία που διάβασα το πρωί της προηγούμενης Κυριακής που ξύπνησα. Και ομολογώ ότι γέλασα πολύ!
Δημοσίευση στο "Down Town Κύπρου" τον Μάρτιο του 2013.